Siirry suoraan sisältöön

RavitsemushoitoLaajuus (1 op)

Tunnus: TH00BV27

Laajuus

1 op

Osaamistavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 15.03.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 45

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S22A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 28.02.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 45

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS22B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S22B

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS22V
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S22V

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta verkko-opetustunnit 4 h ja itsenäinen työskentely 23 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 12.02.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 35

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHSS22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, S22A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2022 - 28.02.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 50

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • MSAISS22
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, monimuoto S22

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 6 h ja itsenäinen työskentely 21 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 09.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 30

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTK22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K22A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 29.08.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 30

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTK22B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, K22B

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 09.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 40

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • MSHTK22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, monimuoto, K22A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 6 h ja itsenäinen työskentely 21 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 09.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHSK22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, K22A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.02.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS21A
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S21A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.02.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS21B
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S21B

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.02.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS21C
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S21C

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 10.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHTS21V
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S21V

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta verkko-opetustunnit 4 h ja itsenäinen työskentely 23 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.02.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHSS21A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, S21A

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.04.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHSS21B
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, S21B

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 20.04.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PSHSS21V
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, verkko, S21V

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta verkko-opetustunnit 4 h ja itsenäinen työskentely 23 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 08.04.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 25

Koulutus
  • Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • MSAISS21
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, monimuoto S21

Tavoitteet

Ravitsemushoito 1op RAV2

Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 6 h ja itsenäinen työskentely 21 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.