Siirry suoraan sisältöön

RavitsemushoitoLaajuus (1 op)

Tunnus: TH00BW35

Laajuus

1 op

Osaamistavoitteet

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö

• sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 10.10.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 20.11.2023

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 30

Koulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PTERTK23
    Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K23

Tavoitteet

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö

• sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Ilmoittautumisaika

01.06.2022 - 09.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 25

Koulutus
  • Terveydenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Johanna Kurtti
Ryhmät
  • PTERTK22
    Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K22

Tavoitteet

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö

• sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).
Opetus yhdessä PENHOK22-ryhmän kanssa.

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.