Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 4: Oikeudet, sopimukset ja lisensointiLaajuus (1 op)

Tunnus: TU00BX10

Laajuus

1 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on hyvä peruskäsitys tutkimus- ja kehittämistyön oikeudellisista ja sopimuksellisista ulottuvuuksista erityisesti avoimuuden lainsäädännöllisten reunaehtojen näkökulmista. Tämän lisäksi opiskelijalla on ymmärrys lisensoinnin perusteista ja erilaisista lisenssityypeistä. Tavoitteena on, että opiskelija osaa tutkimus- ja kehittämistyötä tehdessään kiinnittämään ennakoivasti huomiota seikkoihin, jotka ovat avainasemassa toiminnan tulosten laillisen hyödyntämisen ja avoimen tieteen periaatteiden kannalta.

Sisältö

Opintojakso koostuu sisältöalueista, jotka perehdyttävät opiskelijan mm. tekijänoikeuteen, yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR) sekä tutkimus- ja kehittämistyölle tyypillisiin sopimuksiin. Opintojaksolla perehdytään myös lisenssoinnin hyötyihin ja toisaalta sen problematiikkaan.

Opintojakso on osa Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 1–5 -kokonaisuutta, joka on tuotettu yhteistyössä Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen & innovaatioekosysteemi -hankkeessa. Opintojakso on suunnattu ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittaville, mutta myös muut AMK-opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet voivat suorittaa opintojakson sekä em. muut osat Campus Online -tarjonnasta.

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan puolet maksimipisteistä.

Esitietovaatimukset

Ei edeltävyysehtoja.