Food ingredients and raw materials (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5021171-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2020 - 13.09.2020
Ajoitus
01.08.2020 - 28.10.2020
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Koulutus
- Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
Opettaja
- Eija Kulju
Ryhmät
-
PPROMS17Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
-
PPROMS18Prosessi-ja materiaalitekniikan koulutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden pääraaka-aineet ja niiden koostumuksen. Opiskelija tuntee lainsäädännön vaatimukset elintarvikkeen koostumukseen, tarjoiluun ja pakkauksiin ja niiden etiketteihin liittyen.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää lähiopetusta ja laboratoriossa tehtäviä harjoitustöitä. Opintojaksolla tehdään myös ryhmätehtäviä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritustapaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus: teoriaopetus 2op sekä laboratoriotyöt 3op. Laboratoriotyöt tehdään parityöskentelynä ja ovat pakollisia. Jokaisesta laboratoriotyöstä palautetaan raportti, joka pitää olla palautettuna ja hyväksyttynä ennen seuraavan opintojakson alkua. Ennen jokaista laboratoriotyötä tehdään työhön liittyvät ennakkotehtävät, jotka pitää olla palautettuna palautuskansioon, jotta saa aloittaa laboratoriotyön. Opintojakson lopulla on tentti, johon kuuluvat sekä teoriaopetus että laboratoriotyöt.
Sisällön jaksotus
Johdanto elintarviketeollisuuteen sekä ihmisen ravitsemukseen.
Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden pääraaka-aineet ja niiden koostumuksen.
Opiskelija osaa määritellä elintarvikkeissa yleisesti esiintyvien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemiallisia reaktioita ja merkitystä. Opiskelija tuntee niille tyypilliset kemialliset reaktiot ruoanvalmistusprosesseissa ja elintarvikkeiden säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille. Opiskelija osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia.
Ajoitus syys-lokakuu 2020
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laboratoriotyöskentely koko opintojakson ajan 30%
Laboratoriopäiväkirja (yksilö) 20%
Laboratoriotyön raportit (ryhmä) 20%
Lopputentti 30%
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.