Toiminnallisuuden arviointi käytännössä (5 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BF47-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
10.06.2019 - 30.09.2019
Ajoitus
01.08.2019 - 20.12.2019
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
16 - 30
Koulutus
- Toimintaterapeuttikoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
- Anu Kuikkaniemi
- Kaarina Rajala
- Mary-Ann Kaukinen
Ryhmät
-
PTOIMS19Toimintaterapeutti
Tavoitteet
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Sisältö
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Oppimateriaalit
Tieto oppimateriaaleista löytyy Optimasta.
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Hätäensiapu:
Mikrobiologia ja aseptiikka:
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Opetusmenetelmät
Ravitsemus: Keskusteleva lähiopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Käytännön ensiapuharjoitukset (läsnäolo 100%)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen verkkotyöskentely ja pienryhmissä työskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua Optima verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimitreeneissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimitreeneistä osoitetaan osaamisen näyttönä.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Ravitsemus luentoja, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Case-työskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely
Opiskelu tapahtuu tiimioppimisen periaattein ja käänteisen oppimisen menetelmin. Ohjeistus löytyy Optimasta Tiimioppijan käsikirjasta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista lähitunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Esseet ennen tiimitreenejä, tiimireenien jälkeinen reflektio, ja reflektiopaperi Toiminnallisuuden arviointi ja Toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksojen lopussa. Ohjeistus opppimistehtävistä löytyy Optimasta.
Sisällön jaksotus
Ravitsemus lähitunnit sijoittuvat viikoille 36-39.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositukset ja niiden soveltaminen.
Keskeisimpien kansansairauksien ravitsemushoito ja yleisimmät erityisruokavaliot sekä näiden huomioiminen toimintaterapeutin työssä.
Hätäensiapu 8h ti 5.11.2019 klo 8.15-15.45
Mikrobiologia ja aseptiikka verkkototeutus 4.11.-29.11.2019. Ohjeet ja tehtävän palautus Optimaan 29.11.2019 mennessä
Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu:
31.10. Taitojen arviointi havainnoimalla
18.11. Toiminnallisuuden arviointi haastattelun avulla
22.11. Sensomotoristen arviointimenetelmien pop-up
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
RAV: HYV/HYL (Osallistuminen lähiopetukseen sekä annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien suorittaminen)
Hätäensiapu: läsnäolo ja harjoituksiin osallistuminen, hyv/hyl
mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty