Siirry suoraan sisältöön

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BF47-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

10.06.2019 - 30.09.2019

Ajoitus

01.08.2019 - 20.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

16 - 30

Koulutus

  • Toimintaterapeuttikoulutus

Opettaja

  • Johanna Kurtti
  • Anu Kuikkaniemi
  • Kaarina Rajala
  • Mary-Ann Kaukinen

Ryhmät

  • PTOIMS19
    Toimintaterapeutti

Tavoitteet

Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.

Sisältö

Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet

Oppimateriaalit

Tieto oppimateriaaleista löytyy Optimasta.
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Hätäensiapu:
Mikrobiologia ja aseptiikka:
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä

Opetusmenetelmät

Ravitsemus: Keskusteleva lähiopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Käytännön ensiapuharjoitukset (läsnäolo 100%)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen verkkotyöskentely ja pienryhmissä työskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua Optima verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimitreeneissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimitreeneistä osoitetaan osaamisen näyttönä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Ravitsemus luentoja, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Case-työskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely
Opiskelu tapahtuu tiimioppimisen periaattein ja käänteisen oppimisen menetelmin. Ohjeistus löytyy Optimasta Tiimioppijan käsikirjasta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista lähitunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Esseet ennen tiimitreenejä, tiimireenien jälkeinen reflektio, ja reflektiopaperi Toiminnallisuuden arviointi ja Toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksojen lopussa. Ohjeistus opppimistehtävistä löytyy Optimasta.

Sisällön jaksotus

Ravitsemus lähitunnit sijoittuvat viikoille 36-39.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositukset ja niiden soveltaminen.
Keskeisimpien kansansairauksien ravitsemushoito ja yleisimmät erityisruokavaliot sekä näiden huomioiminen toimintaterapeutin työssä.
Hätäensiapu 8h ti 5.11.2019 klo 8.15-15.45
Mikrobiologia ja aseptiikka verkkototeutus 4.11.-29.11.2019. Ohjeet ja tehtävän palautus Optimaan 29.11.2019 mennessä
Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu:
31.10. Taitojen arviointi havainnoimalla
18.11. Toiminnallisuuden arviointi haastattelun avulla
22.11. Sensomotoristen arviointimenetelmien pop-up

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

RAV: HYV/HYL (Osallistuminen lähiopetukseen sekä annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien suorittaminen)
Hätäensiapu: läsnäolo ja harjoituksiin osallistuminen, hyv/hyl
mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty