Ravitsemuksen perusteet (1 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2020 - 24.01.2021
Ajoitus
01.01.2021 - 31.07.2021
Opintopistemäärä
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
MSHTK21ASairaanhoitajakoulutus, Turku, monimuoto, K21A
Tavoitteet
Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä lähiopetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, itsenäisenä opiskeluna ja tenttinä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 6 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 21 tuntia (sis. tentin).
Sisällön jaksotus
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Numeerinen arviointi (HYL – K5)