Skip to main content

Bioprocessing and Food Engineering (5 cr)

Code: 5021188-1001

General information


Timing

01.01.2017 - 31.07.2017

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Engineering and Business

Campus

Kupittaa Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

40 - 70

Degree programmes

  • Degree Programme in Chemical and Materials Engineering

Teachers

  • Mika Jokinen
  • Juha Nurmio
  • Laura Simola

Groups

  • PPROMS15

Objective

Opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä. Opiskelija osaa kuvata erilaisten kemianteollisuuden prosessien erityispiirteitä ja osaa valita ja mitoittaa eri prosesseille tarvittavia valmistus- ja analyysilaitteita. Hänosaa hyödyntää prosessiosaamista teknologiansiirtohankkeissa, ohjauksen ja analyysien suunnittelussa ja siirtämisessä tuotantomittakaavan.Opiskelija osaa kuvata tyypillisiä tuotantoprosesseja, jotka rakentuvat useista erillisistä yksikköoperaatioista ja -prosesseista (esim. suodatus, tislaus, reaktorit). Lisäksi opiskelija osaa kuvata eri yksikköoperaatioissa ja -prosesseissa, lämmönsiirrossa sekä nesteiden ja kaasujen siirrossa tarvittavia laitteita ja menetelmiä.

Content

Opintojaksolla käsitellään bio- ja elintarvikeprosessien erityispiirteitä ja niihin liittyviä prosessi- ja analyysilaitteita sekä mittausmenetelmiä. Opintojakso toteutetaan osittainenglanniksi yhteisopettajuutena niin, että mukana on sekä prosessitekniikan että englannin kielen ja viestinnän opettajat.Prosessitekniikan yleiskuvaus, tuotantoprosessien yksikköoperaatiot ja -prosessit sekä esimerkkejä laitteista ja menetelmistä. Lämmönsiirron ja neste- ja kaasuvirtauksien perusteet, venttiilien ja pumppujen toiminta sekä lämmönsiirtolaitteiden ja virtauslaitteistojen mitoitus.

Evaluation scale

H-5