Ravitsemuksen perusteet (1 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3020
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 09.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 50
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
PSHTS22BSairaanhoitajakoulutus, Turku, S22B
Tavoitteet
Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali kerrotaan ensimmäisellä opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Keskusteleva opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Sisällön jaksotus
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti: numeerinen arviointi