Mikrobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5021100-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2019 - 16.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.01.2020 - 30.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tekniikka ja liiketoiminta
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Sari Airenne
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 3 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
PBIOKES19APBIOKES19A
-
PBIOKES19BPBIOKES19B
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Pienryhmä 3
- Opintojakso
- 5021100
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa selostaa mikrobien ja muiden solujen rakennetta, luokittelua ja toimintaa. Hän tuntee ympäristötekijöiden vaikutuksen mikrobien kasvuun, lisääntymiseen ja leviämiseen. Opiskelija tuntee mikrobien hyödyllisen ja haitallisen vaikutuksen. Hän osaa käyttää mikrobiologisia menetelmiä ja osaa soveltaa aseptiikan periaatteita erilaisissa työympäristöissä.
Sisältö
- solun rakenne ja toiminta
- mikrobien luokittelu
- mikrobien kasvu, kasvukinetiikka ja kasvun säätely
- virukset
- mikrobien biologinen ja teollinen merkitys ja käyttö
- mikrobiologinen työturvallisuus ja hygienia
- sterilointitekniikat
- laboratoriotöitä