Siirry suoraan sisältöön

Nykytanssi (3 op)

Toteutuksen tunnus: 2011389-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.07.2021 - 30.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 19.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Taideakatemia
Toimipiste
Linnankadun taidekampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
6 - 8
Koulutus
Esittävän taiteen koulutus, Tanssinopettaja
Opettajat
Katja Korpi
Opintojakso
2011389
Toteutukselle 2011389-3004 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Opetus toteutetaan aikavälillä to 2.9.- ti 14.12.2021. Ensimmäinen opetuskerta on torstaina 2.9.2021. Tämän jälkeen nykytanssitunnit järjestetään kahdesti viikossa aina tiistaisin ja torstaisin klo 17:00-18:30. Kontaktitunnittomalla viikolla 41 ei ole opetusta.

Nykytanssin perusteet opintojakso toteutetaan lähiopetuksena tanssisalissa. Opetus järjestetään Jokisalissa Linnankadun taidekampuksella (Linnankatu 54). Huomioimme opetuksessa korona- ja turvallisuusohjeet. Opintojakso siirretään tarvittaessa reaaliaikaiseksi verkko-opetukseksi Zoomiin.

Opintojaksolla opiskelija harjoittelee nykytanssin perusteiden opettamista ja tuntien suunnittelua miettien erityisesti nykytanssin perusteiden sisältöjä, tavoitteita ja toteutusta. Opetusryhmä koostuu Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoista ja Turun avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoista, joille opintojakso on osa vapaasti valittavia opintoja. Opetus lähtee nykytanssin alkeista ja etenee ryhmän taito- ja osaamistason mukaan. Opetusharjoittelu koostuu omasta opetusharjoittelusta ja ryhmäopetuksesta, nykytanssituntien seuraamisesta ja vertaispalautteen antamisesta, tanssituntien suunnittelusta ja opetusmusiikkien hakemisesta, itsereflektiosta ja kirjallisista töistä.

Opiskelijat laativat opetusharjoittelusta opetussuunnitelman ja jokaisesta tunnista tuntisuunnitelman. Tämän lisäksi opiskelijat seuraavat toistensa opetusharjoitteluita ja antavat sekä suullista että kirjallista vertaispalautetta toisilleen. Opiskelijat pitävät koko harjoittelun ajan työajan seurantaa ja oppimispäiväkirjaa. Työajan seuranta auttaa opiskelijaa hahmottamaan harjoitteluun, sen valmisteluun ja kirjallisiin töihin kulunutta aikaa. Oppimispäiväkirjaan opiskelija kirjaa omia kokemuksia ja havaintoja harjoittelusta ja sen kulusta, sekä saavutetuista tavoitteista ja haasteista. Harjoittelun päätyttyä opiskelija kirjoittaa tiivistelmän, joka pohjautuu oppimispäiväkirjan havaintoihin.

Tavoitteet

Opiskelija lisää tanssinopettajan ammattitaitoaan opetusharjoittelulla eri tanssitekniikoissa. Harjoittelu kehittää opiskelijan ammatillista osaamista ja oman ammatti-identiteetin muokkautumista.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja itsearvioida taidetanssin opintojaksoja eri kohderyhmille. Opiskelija osaa käyttää länsimaisen taidetanssin opettamisen ja oppimisen termejä ammattimaisesti. Opiskelija osaa ottaa vastuun opetettavasta ryhmästä.
Opetusharjoittelija osaa laatia asiantuntevan ja rakentavan vertaispalautteen muille opetusharjoittelijoille. Opiskelija osaa ottaa vastaan palautetta ja kehittää opettamistaan saadun palautteen ja omien havaintojensa pohjalta.
Opetusharjoittelija osaa hyödyntää sujuvasti aineopintoja, tekniikkaopintoja ja pedagogisia opintoja harjoittelussaan.

Sisältö

Opetusharjoittelijat suunnittelevat ja toteuttavat lukukauden kestävän taidetanssin opintojakson. Harjoittelu koostuu opetuksen ja yhteissuunnittelun lisäksi opetustuntien seuraamisesta, kirjallisista töistä, itse- ja vertaisarvioinnista sekä opetus- ja tuntisuunnitelmien päivittämisestä.
Opetusharjoittelija suunnittelee ja toteuttaa itsenäisesti taidetanssituntinsa opetusjaksollaan ja ottaa vastuun opetettavasta ryhmästä.
Opetusharjoittelija seuraa ryhmän läsnäoloa ja opetuksen toteutusta.
Taidetanssin opetusharjoittelun neljä osaa rakentuvat seuraannollisesti lastentanssista jazziin: lastentanssin opetusharjoittelu (3 op), baletin opetusharjoittelu (3 op), nykytanssin opetusharjoittelu (3 op) sekä jazztanssin opetusharjoittelu (3 op).
.

Oppimateriaalit

Nykytanssin opetusharjoittelun ohjeistus, nykytanssin metodiikkaopinnot, nykytanssin tekniikkatunnit.

Opetusmenetelmät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena tanssisalissa.

Huomioimme opetuksessa korona- ja turvallisuusohjeet. Opintojakso siirretään tarvittaessa reaaliaikaiseksi verkko-opetukseksi Zoomiin. Tällaisessa tilanteessa opintojakson osallistujat saavat erillisen ohjeistuksen asiasta.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Harjoittelu järjestetään työelämää vastaavissa olosuhteissa. Opetus sisältää demonstraatioita, ongelmanratkaisua, yksilöllistä työskentelyä, sekä pari- ja ryhmätyötä, oppimispäiväkirjan pitämistä, opetussuunnitelman laatimista, kirjallisten töiden työstämistä, itsearviointia ja vertaispalautetta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojaksoa ei ole mahdollista suorittaa muilla tavoilla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h opiskelijan työtä, joka koostuu omasta opetusharjoittelusta, pari- ja ryhmäopetuksesta, sekä tanssituntien seuraamisesta ja vertaispalautteesta. Muu aika on varattu tanssituntien suunnitteluun, musiikkien etsimiseen, suullisen ja kirjallisen vertaispalautteen antamiseen, opetussuunnitelman ja tuntisuunnitelmien, oppimispäiväkirjan, itsearvioinnin ja reflektoinnin, sekä harjoittelun loppuarviointiesseen kirjoittamiseen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opiskelija ei ole suorittanut opetusharjoittelua ja palauttanut nykytanssin opetusharjoittelun ohjeistuksessa kirjattuja tehtäviä määräajan sisällä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää opetusharjoittelun toteuttamista, tuntien seuraamista ja nykytanssin opetusharjoittelun ohjeistuksessa mainittujen tehtävien palauttamista määräajan puitteissa. Arviointi asteikolla hyväksytty - hylätty.

Siirry alkuun