Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemushoito (1 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BW35-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.06.2024 - 21.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.10.2024 - 08.11.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Lähiosuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
10 - 30
Koulutus
Terveydenhoitajakoulutus
Opettajat
Johanna Kurtti
Ryhmät
PTERTK24
Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K24
Opintojakso
TH00BW35

Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 5 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ma 21.10.2024 klo 12:00 - 14:30
(2 t 30 min)
Aloitus klo 12.00 Ravitsemushoito TH00BW35-3004
etänä
Pe 01.11.2024 klo 08:15 - 11:30
(3 t 15 min)
Ravitsemushoito TH00BW35-3004
etänä
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Opetustunnit viikoilla 43-44.

Tavoitteet

Tavoitteet

Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä

Sisältö

Sisältö

• sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Kansainvälisyys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien ja testin teko).

Siirry alkuun