Siirry suoraan sisältöön

Food ingredients and raw materials (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5021171-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2020 - 13.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2020 - 28.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
englanti
Koulutus
Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Opintojakso
5021171
Toteutukselle 5021171-3003 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Johdanto elintarviketeollisuuteen sekä ihmisen ravitsemukseen.

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden pääraaka-aineet ja niiden koostumuksen.
Opiskelija osaa määritellä elintarvikkeissa yleisesti esiintyvien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemiallisia reaktioita ja merkitystä. Opiskelija tuntee niille tyypilliset kemialliset reaktiot ruoanvalmistusprosesseissa ja elintarvikkeiden säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille. Opiskelija osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia.

Ajoitus syys-lokakuu 2020

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden pääraaka-aineet ja niiden koostumuksen. Opiskelija tuntee lainsäädännön vaatimukset elintarvikkeen koostumukseen, tarjoiluun ja pakkauksiin ja niiden etiketteihin liittyen.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Optimasta.

Opetusmenetelmät

Opintojakso sisältää lähiopetusta ja laboratoriossa tehtäviä harjoitustöitä. Opintojaksolla tehdään myös ryhmätehtäviä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus: teoriaopetus 2op sekä laboratoriotyöt 3op. Laboratoriotyöt tehdään parityöskentelynä ja ovat pakollisia. Jokaisesta laboratoriotyöstä palautetaan raportti, joka pitää olla palautettuna ja hyväksyttynä ennen seuraavan opintojakson alkua. Ennen jokaista laboratoriotyötä tehdään työhön liittyvät ennakkotehtävät, jotka pitää olla palautettuna palautuskansioon, jotta saa aloittaa laboratoriotyön. Opintojakson lopulla on tentti, johon kuuluvat sekä teoriaopetus että laboratoriotyöt.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotyöskentely koko opintojakson ajan 30%
Laboratoriopäiväkirja (yksilö) 20%
Laboratoriotyön raportit (ryhmä) 20%
Lopputentti 30%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Siirry alkuun