Suun terveydenhoidon perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: 7051059-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.06.2020 - 13.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2020 - 31.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Terveys ja hyvinvointi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 25
- Koulutus
- Suuhygienistikoulutus
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
- Opintojakso
- 7051059
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opinnot ajoittuvat viikoille 36 - 45
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tekeminen ja sen analysointia
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Sisältö
Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa
Oppimateriaalit
RAV: Käydään läpi ensimmäisellä lähiopetuskerralla.
Opetusmenetelmät
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana lähiopetuksena sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Supe/Pietikäinen: tentti viikolla 45. Uusintatentit joulukuun 2020 ja tammikuun 2021 DiSKun uusintatenttipäivässä.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 43. Uusintatentit marraskuun ja joulukuun 2020 DiSKun uusintatenttipäivässä.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 30 ja
itsenäistä työskentelyä 51 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista lähitunteja 12, ryhmätyöskentelyä 4 tuntia ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävä, tenttiin valmistautuminen) 38 tuntia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Päivi Pietikäinen 3 op
Opintojakson aikana oppimispäiväkirjaan suoritettavat oppimista edistävät tehtävät sekä oppimisen testit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
Arviointi toteutuu opettaja- ja vertaisarvioinnilla.
Kirjallinen lopputentti arvioidaan asteikolla HYL-K5.
RAV: numeerinen arviointi (HYL-K5)
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu SUPE ja RAV keskiarvosta