Vastuullinen ruoantuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02471-LM00DF17-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2024 - 01.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2024 - 13.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Oulun ammattikorkeakoulu
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02471-LM00DF17
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden käsitteen ja osaa pohtia ruoantuotantoa vastuullisuuden eri näkökulmista. Opiskelija tietää maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät sekä ymmärtää ravinnekierron ja monimuotoisuuden merkityksen kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää eläinten hyvinvoinnin merkityksen osana vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tunnistaa tuotantoeläinten luontaisen käyttäytymisen ja osaa havainnoida ja arvioida eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää bioturvallisuuden ja ruokaturvan sekä eläinten hyvinvoinnin yhteyden. Opiskelija osaa tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn keskeiset menetelmät ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön periaatteet.
Suoritustavat
Itsenäisesti suoritettava verkkototeutus.
Suoritustavat
Verkkotentit ja oppimistehtävät
Sisältö
Maan fysikaaliset, kemialliset ja biologiset ominaisuudet Maan kasvukuntoon vaikuttaminen Viljelyn monimuotoisuus- ja ympäristövaikutukset Eläinten hyvinvointi ja luontainen käyttäytyminen Bioturvallisuus ja tarttuvat eläintaudit Mikrobilääkkeiden käyttö kotieläintuotannossa
Oppimateriaalit
Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.
Opetusmenetelmät
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla. Vastuullinen kasvintuotanto 3 op - Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan) Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op - Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op - Bioturvallisuus 1 op