Lean menetelmät (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02471-TL00CX98-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
12.08.2024 - 28.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2024 - 30.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Oulun ammattikorkeakoulu, Linnanmaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 400
- Opintojakso
- C-02471-TL00CX98
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
1. Opiskelija ymmärtää mitä Lean on ja miten sitä voidaan hyödyntää omassa työympäristössä. 2. Opiskelija hallitsee keskeiset Lean-työkalut ja osaa soveltaa niitä organisaatiossa. 3. Opiskelija hallitsee tuotannon kehittämisen keskeiset toimintatavat ja menetelmät.
Suoritustavat
Opintojaksoa suoritetaan verkkopohjaisessa oppimisympäristössä. Lähiopetukset toteutetaan tiivistetysti. Lähiopetuksen aikana suoritetaan erilaisia käytännönläheisiä harjoitteita
Suoritustavat
Opintojakson aikana suoritetaan kirjallisia raportteja ja suoritetaan Moodlessa monivalintatehtäviä
Sisältö
- Mitä lean on? - Lean kulttuuri - Ongelmanratkaisumenetelmät, A3, 5XMIKSI - Lean työkalut: - 5S & Visuaalinen ohjaus - Kaizen ( Jatkuva parantaminen) - Arvoketju - SMED - Tuotantolinjan tasapainotus - Lean & virtaus - Pullonkaula-ajattelu - Standardoitu työ
Oppimateriaalit
Kaikki tarvittava oppimateriaali löytyy kurssialustalta. Alustalla on myös luetttelo oppimista tukevasta hyvätasoisesta kirjallisuudesta.
Opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan etäopiskeluna Moodle-alustalla. Opiskelijat voivat suorittaa kurssin itselleen sopivalla tahdilla. Oppimisalustalla on oppimisaineistoa ja tehtäviä, jotka suoritetaan vaiheittaan. Jokaisen tehtävän jälkeen on monivalintatentti, jonka hyväksytty suoritus avaa seuraavan tehtävän. Kurssin ajan ylläpidetään oppimispäiväkirjaa, jonka laatimisohjeet ja tehtävät löytyvät oppimisalustalta. Oppimispäiväkirja palautetaan ja arvioidaan kurssin lopulla. Lisäksi opiskelija tekee ja raportoi kehitystehtävän valitsemastaan aiheesta, joka littyy johonkin lean-menetelmään ja sen käyttöönottoon.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kehitystehtävän aihe valitaan yrityksestä, jossa opiskelija työskentelee.