Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2020 - 15.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.03.2021 - 30.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Opintojakso
TE00BR60
Toteutukselle TE00BR60-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa

Sisältö

Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta

Oppimateriaalit

Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.

Opetusmenetelmät

Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

KV-opinnot
Tiimiopinnot
Työelämäperusteisuus
Projektityö

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen.
Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä tai tekniikan alalla.

Siirry alkuun