Siirry suoraan sisältöön

Myyntityö, Finanssipalvelut S24: PMYYFS24

Tunnus: PMYYFS24

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Opetuskieli:
suomi

Koulutuksen kuvaus

KOULUTUKSEN TAVOITE

Finanssipalvelujen tradenomina saat valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä finanssialalla. Finanssialan työtehtäviä on esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä, rahoitusyhtiöissä sekä sijoitusyrityksissä. Halutessasi voit erikoistua myös kiinteistönvälitykseen. Työtehtävät ovat usein asiakkaiden neuvontaa, opastamista, asiakkaan palvelutarpeiden kartoittamista ja erilaisten palvelujen myyntiä. Työtä tehdään usein palvelukeskuksissa ja eri palvelukanavissa. Finanssipalvelujen tradenomilla on hyvät edellytykset työskennellä myös muissa yrityksissä ja organisaatioissa rahoituksen ja asiakaspalvelun tehtävissä sekä yrittäjänä.

Finanssialan tradenomikoulutusta on tarjolla vain muutamassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan työtehtäviin ja väylän hakeutua finanssialan yrityksiin usein jo loppuvaiheessa opiskelua.

Lisätietoa opetuskielistä

Koulutus toteutetaan pääosin suomen kielellä, mutta opinnoissa käytetään runsaasti myös vieraskielisiä aineistoja. Oppimissuunnitelmassa on mukana jonkin verran englanninkielisiä opintojaksoja ja opiskelijan toivotaan osallistuvan myös vaihto-opiskeluohjelmiin ulkomaisissa yhteistyökorkeakouluissamme.

Koulutuksen sisältö

Finanssipalvelujen koulutus tarjoaa opiskelijalle laaja-alaisen finanssialan osaamiskokonaisuuden. Työharjoittelu on tärkeää oman osaamisesi ja ammattiurasi rakentamista. Harjoittelujaksoilla perehdyt opintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, joissa voit soveltaa teoreettisia tietoja ja taitoja. Harjoittelun voit suorittaa myös ulkomailla. Harjoittelua on yhteensä noin puoli vuotta opinnoista.

Opiskelija käy henkilökohtaiset opiskelusuunnitelmakeskustelut (HOPS) tuutoropettajan kanssa. Opintojen suunniteltu kesto on 3,5 vuotta, mutta osa opiskelijoista saa tehtyä opinnot valmiiksi jo kolmessa vuodessa.

Opintojen rakenne:

• pakolliset opintojaksot 130 op
• vapaasti valittavat opinnot 30 op
• työharjoittelu 30 op
• opinnäytetyö 20 op

Opinnäytetyö

Opinnäytetyöllä osoitat osaavasi soveltaa alasi kannalta olennaista tietoa sekä valmiutesi työskennellä itsenäisesti käytännön kehittämistehtävässä. Opinnäytetyön tekeminen aloitetaan toisena opiskeluvuotena. Opinnäyte on ammatillista osaamista syventävä projekti, työelämää hyödyttävä kehitysprojekti tai selvitys. Opinnäytetyöskentelyn laajuus on 15 opintopistettä. Usein opiskelija saa opinnäytteen aiheen työpaikaltaan.

Uramahdollisuudet

Finanssialan tradenomit sijoittuvat pankkien, vakuutusyhtiöiden, sijoitus- ja rahastoyhtiöiden ja yritysten rahoituksen ja riskinhallinnan tehtäviin. Nämä tehtävät voivat olla esim. myyntiä ja asiakaspalvelua, sijoitusneuvontaa tai korvauskäsittelyä. Sijoittamisen opinnoilla opiskelijalla on mahdollisuus läpäistä APV1-tutkinto, joka on finanssisektorin arvostama tapa osoittaa henkilön sijoituspalvelutehtävissä vaadittava tiedollinen osaaminen.

Yksi uramahdollisuutesi on kiinteistönvälitys. Kiinteistönvälityksen moduulin suoritettusi sinulla on valmiuksia läpäistä LKV-tutkinto (laillistettu kiinteistönvälittäjä).

Alalle pääsyn jälkeen finanssiyhtiöt tarjoavat työntekijöilleen hyvät urapolkumahdollisuudet ja alan sisäistä koulutusta.

Tehtävänimikkeitä

• Palveluneuvoja
• Vakuutusneuvoja
• Korvauskäsittelijä
• Sijoitusneuvoja
• Kiinteistönvälittäjä

Kansainvälistyminen

Valmistuvilla tradenomeilla on hyvät edellytykset toimia kansainvälisissä työyhteisöissä, palvella yhä kansainvälisemmäksi muuttuvaa asiakaskuntaa ja liikkua kansainvälisillä työmarkkinoilla. Finanssisektori on hyvin kansainvälinen ala.

Opiskeluaikana sinulla on erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta opiskelemalla jossakin lukuisista ulkomaisista yhteistyökorkeakouluistamme. Tämä opiskelu ei kuitenkaan pidennä opiskeluaikaasi. Osa opinnoista suoritetaan kotimaassa englannin kielellä, jolloin tutustut näillä opintojaksoilla myös ulkomaisiin vaihto-opiskelijoihin. Myös harjoittelun voit tehdä ulkomailla.

Opiskelijoiden osaamista kehitetään yritysyhteistyössä sekä tutkimus- ja kehityshankkeissa. Opiskelijat työstävät projekteja ja kehityshankkeita yritysten ja työnantajaorganisaatioiden toimeksiannosta.


Jatko-opintomahdollisuudet

• Ylempi AMK-tutkinto (esim. Liiketoiminnan kehittäminen tai Master of Business Administration / Professional Sales Management)
• Yliopisto-opinnot
• LKV-tutkinto
• Sijoituspalvelu- ja vakuutustutkinnot

Osaamistavoitteet

Opiskelijan osaaminen rakentuu neljän selkeästi määritellyn vaiheen avulla: Basic, Pre-professional, Professional ja Ready to Work. Nämä vaiheet limittyvät toisiinsa opintojen aikana.

Basic-vaiheessa astutaan ammattikorkeakoulun maailmaan, opitaan oppimaan ja hankitaan liiketalouden perusosaaminen. Tämä vaihe opiskellaan yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa.

Pre-professional-vaiheessa opiskelija tuntee finanssialan toimintaympäristöä ja talouden lainalaisuuksia ja osaa toimia pankki- ja vakuutusalalla esimerkiksi asiakkuuksien hoitajana ja myynnissä. Hän osaa finanssialan ammatillista englantia ja ruotsia sekä toimia monikulttuurisessa ympäristössä. Tässä vaiheessa opintoja työskennellään myös monialaisessa kestävän kehityksen projektissa ja sovelletaan opittua työelämän käytännöissä. ESG – vastuullisuus (= ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hyvä hallintotapa) on läpileikkaava teema opinnoissa.

Professional-vaiheessa opiskelija kehittyy kohti finanssialan asiantuntijuutta. Opiskelija omaksuu syvällisempää osaamista rahoituksesta, sijoittamisesta ja varallisuudenhoidosta. Hän voi suorittaa opiskelujen aikana APV1 -sijoituspalvelututkinnon ja /tai LKV-kokeen (laillistettu kiinteistönvälittäjä). Projekteissa opiskelija oppii, miten innovaatioita voidaan soveltaa käytännön yritysten ongelmiin.

Ready to work-vaiheessa opiskelija valmistautuu astumaan työelämään. Ammattimaisuus ja asiantuntijuus vahvistuvat opintojen, ammattiharjoittelun ja opinnäytetyön kautta. Opiskelija täydentää asiantuntijuuttaan tulevaa ammattitaitoa tukevien vapaasti valittavien opintojen kautta. Opiskelija on myös omaksunut jatkuvan itsensä kehittämisen tärkeyden ja osaa hyödyntää työyhteisössä ja verkostoissa olevia resursseja. Valmiina on oma-aloitteinen, analyyttinen ja työhön tarttuva tradenomi, jolla on vahva finanssialan ammatti-identiteetti.

Pedagogiset toimintatavat

Opiskelijat ottavat vastuun oppimisestaan ja omaksuvat oppimisen taitoja. Opiskelu toteutuu CDIO-periaatteen mukaisesti, mikä ilmenee innovatiivisina oppimismenetelminä. Opiskelu on monipuolista lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua kirjallisuuden ja erilaisten oppimistehtävien avulla. Opiskelu sisältää runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia ja tiimityötä. Työelämäyhteistyö on merkittävässä roolissa. Yrityksiltä saatuja käytännön toimeksiantoja ratkotaan projektitöinä. Erilaiset toimeksiannot yrityksiltä kartuttavat osaamista ja synnyttävät hyviä kontakteja ja verkostoja työelämään. Kompetensseja harjaannutetaan opiskelujen aikana soveltamalla teoriaa käytäntöön yhteistyöverkostoissa.

Pedagogisilla ratkaisuilla pyritään edesauttamaan sitä, että opiskelijat osaavat toimia muuttuvissa olosuhteissa ja omaksuvat elinikäisen oppisen ajatuksen. Verkostoituminen oman organisaation sisällä ja ulkopuolella on keskeinen osa onnistunutta myyntityötä.

Ryhmissä tekeminen, toisilta oppiminen ja muiden ideoiden jatkokehittäminen ovat tärkeitä osaamisia myöhemmin myös työelämässä. Yritystoimeksiannoissa kehitetään alan asiaosaamisen lisäksi kestävän kehityksen osaamista, vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, yhteistyötaitoja ja opitaan sietämään epävarmuutta.

Opintoja voi liittää myös opiskelijan työhön tai omaan yritystoimintaan. Työharjoittelu on hyvä mahdollisuus peilata oppimaansa työtehtäviin ja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan. Etenkin kesäopinnoissa korostuvat ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu esim. verkkokursseilla.

Opintojen ohjauksen ja oppimisen tukemisen tavoitteena on, että opiskelija etenee opinnoissaan oppimissuunnitelman mukaan. Opiskelijan henkilökohtainen oppimissuunnitelman ohjaa opintojen ajallista ja sisällöllistä etenemistä. Tuutoropettaja on opiskelijan tukena ja seuraa opintojen etenemistä. Opiskelijalla on itsellään vastuu oppimisestaan.

Arviointi

Kunkin opintojakson osaamistavoitteet on kuvattu opinto-oppaassa ja tarkemmin opintojakson toteutussuunnitelmassa. Arviointia peilataan osaamistavoitteisiin. Arvioinnilla pyritään ohjaamaan oppimista. Opintojaksojen arviointi voi perustua moniin eri seikkoihin, esim. oppimistehtävien tekemiseen, tentteihin, prosessin hallintaan ja erilaisten projektien lopputuotoksiin ja niiden esittelyyn. Arviointi voi olla itsearviointia, vertaisarviointia ja opettaja-arviointia sekä perustua toimeksiantajayrityksen antamaan palautteeseen.

Opintojaksojen arvosana ilmoitetaan numerona 0 – 5 tai sanallisena arviona hyväksytty/hylätty. Tämän lisäksi opiskelija saa usein myös suullista tai kirjallista palautetta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 5. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 5. / 2027 1. / 2027 2. / 2027
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

60
3011392 Liiketoimintaosaamisen perusteet 15 15 15 7.5 7.5
3011364 Työyhteisöviestintä 5 5 5 2.5 2.5
3011391 Business English 5 5 5 2.5 2.5
KH00BS83 ICT-osaaminen 5 5 5 2.5 2.5
KH00BS42 Myynti- ja markkinointiosaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3011558 Talousosaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3011656 Talousmatematiikkaa soveltaen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KH00BO95 Juridinen osaaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3041232 Introduction to Digital Business 5 5 5 1.7 1.7 1.7
100116 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 2 2 2 0.7 0.7 0.7
100117 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 3 3 3 1 1 1
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10 10 10 5 5
TE00CR76 Ryhmänohjaus 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS24-1001
Pankki- ja vakuutustoiminta

(Valitaan kaikki)

15 10 10 5 5
3100041 Pankkitoiminta 5 5 5 2.5 2.5
KH00CM55 Vakuutustoiminta ja riskienhallinta 5 5 5 2.5 2.5
KH00CM56 Talouden raportit 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS24-1002
Finanssialan toimintaympäristö

(Valitaan kaikki)

15 15 15 7.5 7.5
KH00BY83 Finanssialalla toimiminen ja kansantalous 4 4 4 2 2
KH00CO48 Asiakaspalvelu ja asiakkuuksien hoito 3 3 3 1.5 1.5
TE00CQ24 SUSTIS Kestävän kehityksen projekti 3 3 3 1.5 1.5
3101277 Finanssipalvelujen englanti ja ruotsi 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS24-1004
Syventävä finanssialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

15 15 15 5 5 5
3101110 Rahoitussuunnittelu 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KH00CJ94 Esihenkilö-ja työyhteisötaidot 3 3 3 1 1 1
KH00CS65 Henkilö-, omaisuus- ja vastuuvakuutukset 2 2 2 0.7 0.7 0.7
3101218 Myyntivalmennus 5
PMYYFS24-1005
Sijoittaminen ja varallisuus

(Valitaan kaikki)

10 15 15 7.5 7.5
3101101 Rahoitusmarkkinat ja sijoitusportfolio 5 5 5 2.5 2.5
3101262 Kiinteistösijoittaminen ja -markkinat 5 5 5 2.5 2.5
PMYYFS24-1006
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30 15 15 15 15 5 5 5 7.5 7.5
KH00BZ72 Kiinteistönvälitysalan juridiikka ja välittäjän työ 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KH00CM10 Valmistautuminen sijoituspalvelututkintoon (APV1) 5 5 5 1.7 1.7 1.7
3101239 LKV-TENTTI 5 5 5 2.5 2.5
3101238 APV1-tutkinto 12 12 12 4 4 4
3011515 Fräscha upp din svenska 3 3 3 1.5 1.5
PMYYFS24-1007
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3011550 Perusharjoittelu 10 10 10 3.3 3.3 3.3
3011551 Ammattiharjoittelu 20 20 20 6.7 6.7 6.7
PMYYFS24-1008
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
KH00CS17 Kehittämismenetelmät 3 3 3 1 1 1
TE00CS18 Tutkimusviestintä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
TE00CS19 Opinnäytetyön ideointi, suunnittelu ja aloitus (5 op) 5 5 5 1.7 1.7 1.7
TE00CS20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte (10 op) 10 10 10 5 5
Yhteensä 210 73 60 67 5 33 40 30 30 35 32 5 16.5 16.5 13.5 13.5 13.5 15 15 10.2 10.2 10.2 17.5 17.5 10.7 10.7 10.7 2.5 2.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

60
3011392 Liiketoimintaosaamisen perusteet 15
3011364 Työyhteisöviestintä 5
3011391 Business English 5
KH00BS83 ICT-osaaminen 5
KH00BS42 Myynti- ja markkinointiosaaminen 5
3011558 Talousosaaminen 5
3011656 Talousmatematiikkaa soveltaen 5
KH00BO95 Juridinen osaaminen 5
3041232 Introduction to Digital Business 5
100116 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 2
100117 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 3
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 150)

150
TE00BL66 Innovaatioprojekti 10
TE00CR76 Ryhmänohjaus 5
PMYYFS24-1001
Pankki- ja vakuutustoiminta

(Valitaan kaikki)

15
3100041 Pankkitoiminta 5
KH00CM55 Vakuutustoiminta ja riskienhallinta 5
KH00CM56 Talouden raportit 5
PMYYFS24-1002
Finanssialan toimintaympäristö

(Valitaan kaikki)

15
KH00BY83 Finanssialalla toimiminen ja kansantalous 4
KH00CO48 Asiakaspalvelu ja asiakkuuksien hoito 3
TE00CQ24 SUSTIS Kestävän kehityksen projekti 3
3101277 Finanssipalvelujen englanti ja ruotsi 5
PMYYFS24-1004
Syventävä finanssialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
3101110 Rahoitussuunnittelu 5
KH00CJ94 Esihenkilö-ja työyhteisötaidot 3
KH00CS65 Henkilö-, omaisuus- ja vastuuvakuutukset 2
3101218 Myyntivalmennus 5
PMYYFS24-1005
Sijoittaminen ja varallisuus

(Valitaan kaikki)

10
3101101 Rahoitusmarkkinat ja sijoitusportfolio 5
3101262 Kiinteistösijoittaminen ja -markkinat 5
PMYYFS24-1006
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
KH00BZ72 Kiinteistönvälitysalan juridiikka ja välittäjän työ 5
KH00CM10 Valmistautuminen sijoituspalvelututkintoon (APV1) 5
3101239 LKV-TENTTI 5
3101238 APV1-tutkinto 12
3011515 Fräscha upp din svenska 3
PMYYFS24-1007
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
3011550 Perusharjoittelu 10
3011551 Ammattiharjoittelu 20
PMYYFS24-1008
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
KH00CS17 Kehittämismenetelmät 3
TE00CS18 Tutkimusviestintä 2
TE00CS19 Opinnäytetyön ideointi, suunnittelu ja aloitus (5 op) 5
TE00CS20 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte (10 op) 10