Toiminnallisuuden arviointi käytännössäLaajuus (5 op)
Tunnus: TH00BF47
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Sisältö
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Ilmoittautumisaika
03.09.2022 - 02.10.2022
Ajoitus
03.10.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Toimintaterapeuttikoulutus
Opettaja
- Kirsi Kero
- Johanna Kurtti
- Kaarina Rajala
- Mary-Ann Kaukinen
Vastuuopettaja
Mary-Ann Kaukinen
Ryhmät
-
PTOIMS22Toimintaterapeutti (AMK), S22
Tavoitteet
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Sisältö
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Oppimateriaalit
Tieto oppimateriaaleista löytyy Itslearning oppimisympäristöstä.
RAV: Itslearning oppimisympäristössä. Käydään läpi tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä
Opetusmenetelmät
Ravitsemus: Keskusteleva opetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Yksilö- ja pienryhmätyöskentely (ensiapuharjoitukset)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Ravitsemus: keskusteleva opetus, ryhmätyöskentely, verkkotyöskentely
Hätäensiapu: ensiapuharjoitukset, yksilötehtävät
Mikrobiologia ja aseptiikka: verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan syksyllä 2022 ennen jakson alkua
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 1,5 op, joista opetustunteja 10 ja loput ryhmätyöskentelyä ja opiskelijan itsenäistä opiskelua
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havannoinnin avulla-oppimistehtävä
Reflektion toiminnallisuuden arviointi ja toiminnallisuuden arviointi käytännössä opintojaksoista.
Sisällön jaksotus
Ravitsemus
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina. Tunnit viikoilla 39-43.
Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka torstai 27.10.2022 klo 8.15-9.45 (Zoom-linkki), kaikki,
Torstai 10.11.2022 klo 12.30-14 ensiapuharjoitukset A-ryhmä
Perjantai 11.11.2022 klo 8.15-10 ensiapuharjoitukset B-ryhmä
Hätäensiavun yksilötehtävien tietotestit 17.11.2022 mennessä. Mikrobiologian ja aseptiikan pienryhmätehtävän palautus 24.11. 2022 mennessä (2.palautuskerta kummassakin on 31.12.2022 ja 3.palautuskerta on 30.3.2022)
Toiminnallisuuden arviointimenetelmien käytännön harjoittelu,
vko 45 4t 10.11. Toiminnallisuuden arviointi haastattelun ja havainnoinnin avulla (käytännön toteutus viikoilla 44-47)
vko 46 6t 18.11.Taitojen arviointi havainnoimalla. Kunnon koti.
vko 49 6t 29.11. Asiakaspalautteiden käsittely
vko 49 1.12. 6t Käsien käytön arviointimenetelmien käytännön harjoittelu
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
RAV: hyväksytty/hylätty (Hyväksytty suoritus edellyttää annettujen tehtävien hyväksyttyä suorittamista)
Hätäensiapu: Yksilötehtävät (käytännön harjoittelu ja tietotestit): hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: pienryhmissä laadittava kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Opintojakson tehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Osallistuminen käytännön harjoituksiin hyväksytysti
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 14.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 29.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
- Suomi
Opettaja
- Johanna Kurtti
- Anu Kuikkaniemi
- Kaarina Rajala
- Mary-Ann Kaukinen
- Tuija Suominen-Romberg
Ryhmät
-
MTOIMK22Toimintaterapeutti
Tavoitteet
Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.
Sisältö
Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet
Oppimateriaalit
Tieto oppimateriaaleista löytyy ITSLearningistä.
RAV: Its-alustalla, käydään tarkemmin läpi ensimmäisellä tunnilla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Ensiapu 2017. Korte, H. & Myllyrinne, K. 2017. Punainen Risti. (ei ole olemassa e-kirjana)
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä
Opetusmenetelmät
Ravitsemus: Keskusteleva etäopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Ravitsemus etäopetusta, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä (orientaatio tähän osaan, Itslearning-ympäristön Zoom)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä (orientaatio tähän osaan Itslearning-ympäristön Zoom)
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: työelämälähtöinen harjoittelu koululla
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).
Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käytännön harjoittelu seuraavien osalta: COPM/OSA haastattelu, MOHOST videoarvioinnit ja Käden käytön arviointi) Osallistuminen on hyväksytty-hylätty.
Sisällön jaksotus
Ravitsemus, Johanna Kurtti
28.1, 2.3.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.
Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu:
31.3. 7h Taitojen arviointi havainnoimalla, Ankku ja Anu
Viikoilla 14-16 Toiminnallisuuden arvioinnin toteutus (Ohjeistus Anu ja Maija etänä)
26.4.
4h Toiminnallisuuden arvioinnin -palautteiden läpikäyminen, Anu ja Maija
4h Opintojakson näyttö, Ankku ja Anu
27.4 Käden käytön arvioinnin harjoittelu, Tuija
Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala
1.4.2022 Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45, 10-11.30 pienryhmätyöskentely alkaa: toiminnan aloitus ja suunnittelu)
Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 15.4.2022 ja ryhmätehtävän palautus 15.4.2022. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 28.4. 2022 mennessä, (2.palautuskerta kaikissa edellä on 30.5.2022 ja 3.palautuskerta on 30.8.2022)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
RAV, hyväksytty/hylätty: Annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien hyväksytty suorittaminen
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty