Wine schoolLaajuus (3 cr)
Course unit code: C-10118-CO00FP94
General information
- Credits
- 3 cr
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences
Objective
Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.
Content
Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan? Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun? Millaisia ovat viinin laatuluokitukset? Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset? Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan? Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?