•   Entrepreneurship in Dental Technology 7191077-3005 01.01.2023-31.07.2023  5 credits  (PHAMMS21) +-
    Competence objectives of study unit
    Student can
    - Work in multiprofessional environments and projects
    - Describe his/her line of business from an entrepreneurial perspective
    - Understand the legislation affecting the operation of the dental laboratory
    Prerequisites
    osia perus- ja ammattiopinnoista suoritettuna (not translated)
    Content of study unit
    - The concept of entrepreneurship

    - The significance of entrepreneurship for society and entrepreneurship as a source of livelihood (entrepreneurship in the social services and health care sector)

    - Forms of business and starting a business

    Teacher(s) in charge

    Milla Lahdenperä, Sari Silmäri

    Learning material

    Itslearningistä löytyvä oppimismateriaali (not translated)

    Learning methods

    Opintojaksolla toteutuu tiimioppiminen, opettaja-/vertaisohjaus, itsenäinen työskentely (not translated)

    Objects, timing and methods of assessment

    Opintojakso arvioidaan asteikolla 0 - 5
    Hyväksytty suoritus edellyttää:
    vastuualuetyöskentelyyn osallistumista ja siitä raportointia
    opiskelijan osallistumista orientaatiotunnille
    liiketoiminta-idean hyväksyttämisen
    ryhmätehtävien suorittamisen (hyväksytty-täydennettävä-hylätty) (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    01.01.2023 - 31.07.2023

    Enrollment date range

    02.12.2022 - 31.01.2023

    Group(s)
    • PHAMMS21
    Seats

    10 - 30

    Responsible unit

    Health and Well-being

    Teachers and responsibilities

    Hammasteknikkokoulutus
    Sari Silmäri (not translated)

    Degree Programme(s)

    Degree Programme in Dental Technology

    Campus

    Kupittaa Campus

    Share of online studies

    3 credits

    Assessment scale

    H-5

    Alternative methods of attainment for implementation

    Aiempi osaaminen osoitetaan näyttönä (todistus yrittäjäopinnoista tai yrittäjänä toimimisesta) (not translated)

    Pedagogic approaches

    Opintojakso toteutuu pääasiallisesti verkko-opiskeluna itsenäisesti ja ryhmänä (not translated)

    Student's schedule and workload

    5op = 135 tuntia opiskelijan työskentelyä (not translated)

    Content scheduling

    Opintojakson laajuus on 5 op, josta yrittäjyyden osuus on 2 op, lainsäädännön osuus 2 op ja vastuualuetoiminta 1op.

    Ryhmätöiden tekeminen tapahtuu kummassakin yrittäjyys- ja lainsäädäntä -osiossa samoissa 4-5 opiskelijan ryhmissä. Vastuualueiden tiimit 2-5 hengen ryhmissä.

    Opintojakson tavoitteet:
    Opiskelija osaa
    * soveltaa sisäistä yrittäjyyttä omassa toiminnassaan
    * tietää sosiaali- ja terveysalan yritystoiminnan erityispiirteet
    * osaa tarkastella sosiaali- ja terveyspalveluja sekä asiakkaan että palvelujen tuottajan ja järjestäjän näkökulmasta

    Opintojakson sisältö:
    * Yrittäjyyskäsite
    * Yrittäjyyden merkitys yhteiskunnalle ja yrittäjyys elinkeinona (sosiaali- ja terveysalan yrittäjyys)
    * Yritysmuodot ja yrityksen perustaminen
    * Innovatiivinen tuotteistaminen
    * Oma liikeidean kehittäminen pienryhmässä (laatu, asiakkuus ja markkinointi, hinnoittelu, rahoitus, verotus, vakuutukset)
    * Lainsäädäntö

    Opintojakso sisältää myös Vastuualue -työskentelyä n. 27 tuntia / kevätlukukausi (not translated)