•   Nutrition in Physiotherapy TH00BD89-3007 22.08.2022-23.12.2022  3 credits  (MFYSIK22) +-
    Competence objectives of study unit
    The student is able to
    • desricbe the importance of nutrition in promoting health and treating diseases in populations of different ages,
    • take advantage of nutrition-related knowledge in rehabilitation,
    • support the client to make nutritional choices that support their ability to function by using Finnish nutrition recommendations,
    • describe the basics of nutrition and nutrition physiology,
    • describe the importance of nutrition in for example prevention of malnutrition and common diseases,
    • identify the special nutritional needs related client’s diseases.
    Prerequisites
    No preceding knowledge
    Content of study unit
    Nutritionally recommended diet for health promotion and prevention of parental diseases and malnutrition, nutrition and diseases, nutrition and clients in different ages.

    Teacher(s) in charge

    Johanna Kurtti

    Learning material

    Oppimateriaali Its-alustalla
    I-osa:
    Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
    Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014.
    Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla

    II-osa: oppimateriaali käsitellään tarkemmin ensimmäisellä opetustunnilla. (not translated)

    Learning methods

    Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä ja tenttinä. (not translated)

    Objects, timing and methods of assessment

    Numeerinen arviointi; yksilö- ja ryhmätehtävät hyväksytty/hylätty, testi ja tentti numeerinen arviointi. (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    22.08.2022 - 23.12.2022

    Enrollment date range

    02.05.2022 - 09.09.2022

    Group(s)
    • MFYSIK22
    Seats

    10 - 25

    Responsible unit

    Health and Well-being

    Teachers and responsibilities

    Johanna Kurtti (not translated)

    Degree Programme(s)

    Degree Programme in Physiotherapy

    Campus

    Kupittaa Campus

    Assessment scale

    H-5

    Pedagogic approaches

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely (not translated)

    Student's schedule and workload

    3 op, 81 tuntia opiskelijan työtä (I-osa 2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä ja II-osa 1 op = opiskelijan työtä 27 h) (not translated)

    Content scheduling

    3 op: I-osa syyskuussa 2022 2 op ja II-osa marraskuussa 2022 1 op.
    Sisältö: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä. Lisäksi ravintoaineet ja niiden tehtävät sekä ravitsemus eri ikäkausina. II-osassa keskeisinä teemoina ovat mm. sydänterveyden edistäminen ja vajaaravitsemuksen huomioiminen kuntoutustyössä. (not translated)