•   Basics of Nutrition TH00BV24-3019 01.08.2022-31.12.2022  1 credits  (PSHTS22A) +-
    Competence objectives of study unit
    Basics of Nutrition 2 ECTS RAV1

    Objectives
    Students will
    • Be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
    • Know how to assess the nutritional needs of people
    • Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
    Content of study unit
    Contents

    • Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism

    • Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment

    • The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

    Teacher(s) in charge

    Johanna Kurtti

    Learning material

    Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
    Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
    Tarkemmin oppimateriaali kerrotaan ensimmäisellä opetustunnilla. (not translated)

    Learning methods

    Keskusteleva opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti (not translated)

    Objects, timing and methods of assessment

    Tentti: numeerinen arviointi (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    01.08.2022 - 31.12.2022

    Enrollment date range

    02.07.2022 - 09.09.2022

    Group(s)
    • PSHTS22A
    Seats

    15 - 50

    Responsible unit

    Health and Well-being

    Teachers and responsibilities

    Johanna Kurtti (not translated)

    Degree Programme(s)

    Degree Programme in Nursing

    Campus

    Kupittaa Campus

    Assessment scale

    H-5

    Pedagogic approaches

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely (not translated)

    Student's schedule and workload

    Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta. (not translated)

    Content scheduling

    • Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
    • Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
    • Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina (not translated)