•   Basics of Nutrition TH00BV24-3021 01.08.2022-31.12.2022  1 credits  (PSHTS22V) +-
    Competence objectives of study unit
    Basics of Nutrition 2 ECTS RAV1

    Objectives
    Students will
    • Be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
    • Know how to assess the nutritional needs of people
    • Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
    Content of study unit
    Contents

    • Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism

    • Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment

    • The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

    Teacher(s) in charge

    Johanna Kurtti

    Learning material

    Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
    Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
    Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä verkko-opetustunnilla. (not translated)

    Learning methods

    Keskusteleva verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti (not translated)

    Objects, timing and methods of assessment

    Tentti: numeerinen arviointi (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    01.08.2022 - 31.12.2022

    Enrollment date range

    02.07.2022 - 09.09.2022

    Group(s)
    • PSHTS22V
    Seats

    15 - 45

    Responsible unit

    Health and Well-being

    Teachers and responsibilities

    Johanna Kurtti (not translated)

    Degree Programme(s)

    Degree Programme in Nursing

    Campus

    Kupittaa Campus

    Assessment scale

    H-5

    Pedagogic approaches

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely (not translated)

    Student's schedule and workload

    Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista verkko-opetustunteja 4 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 23 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta. (not translated)

    Content scheduling

    • Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
    • Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
    • Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina (not translated)