Basics of Nutrition (2 cr)
Code: TH00BY14-3003
General information
- Enrollment
-
02.07.2023 - 14.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2023 - 05.11.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Health and Well-being
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Midwifery
realization.id
30716
realization.code
TH00BY14-3003
realization.startDate
01.08.2323
realization.endDate
05.11.2323
realization.enrollmentStart
02.07.2323
realization.enrollmentEnd
14.09.2323
realization.currentStatus
PUBLISHED
Teaching language
fi
realization.name
Basics of Nutrition
Content
Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
Objective
The student:
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
Evaluation methods and criteria
Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)
Evaluation scale
H-5
Student workload
Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).
Teaching methods
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Materials
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.
International connections
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Content scheduling
Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
realization.isTypeOther
boolean
realization.composite
boolean
realization.minSeats
10
realization.maxSeats
30
Number of ECTS credits allocated
2
realization.minCredits
2
realization.maxCredits
2
courseUnit.toTranslate
boolean
courseUnit.languageValidated
boolean
courseUnit.toContentValidation
boolean
courseUnit.contentValidated
boolean
courseUnit.learningUnitId
18503
courseUnit.type
COURSE_UNIT
courseUnit.state
ACTIVE
courseUnit.levelId
18503
courseUnit.learningUnitGroupCode
18503
courseUnit.educationPay
boolean
courseUnit.minOptionalityCredits
2
courseUnit.maxOptionalityCredits
2
courseUnit.modifiedBy
22031
courseUnit.organization
peppi
courseUnit.thesisBelongs
boolean