Siirry suoraan sisältöön

Basics of Nutrition (2 cr)

Code: TH00BY14-3003

General information


Enrollment
02.07.2023 - 14.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2023 - 05.11.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Midwifery
Teachers
Johanna Kurtti
Groups
PKÄTIS23
Kätilö (AMK), päivätoteutus
Course
TH00BY14

realization.id

30716

realization.code

TH00BY14-3003

realization.startDate

01.08.2323

realization.endDate

05.11.2323

realization.enrollmentStart

02.07.2323

realization.enrollmentEnd

14.09.2323

realization.currentStatus

PUBLISHED

Teaching language

fi

realization.name

Basics of Nutrition

Content

Contents

• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

Objective

The student:

• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases

Evaluation methods and criteria

Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)

Evaluation scale

H-5

Student workload

Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.

Materials

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.

International connections

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Content scheduling

Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

realization.isTypeOther

boolean

realization.composite

boolean

realization.minSeats

10

realization.maxSeats

30

Number of ECTS credits allocated

2

realization.minCredits

2

realization.maxCredits

2

courseUnit.toTranslate

boolean

courseUnit.languageValidated

boolean

courseUnit.toContentValidation

boolean

courseUnit.contentValidated

boolean

courseUnit.learningUnitId

18503

courseUnit.type

COURSE_UNIT

courseUnit.state

ACTIVE

courseUnit.levelId

18503

courseUnit.learningUnitGroupCode

18503

courseUnit.educationPay

boolean

courseUnit.minOptionalityCredits

2

courseUnit.maxOptionalityCredits

2

courseUnit.modifiedBy

22031

courseUnit.organization

peppi

courseUnit.thesisBelongs

boolean

Siirry alkuun