Siirry suoraan sisältöön

Tanssinopettajan työn harjoittelu (8 op)

Toteutuksen tunnus: 2011379-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 28.02.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 16.05.2022

Opintopistemäärä

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Toimipiste

Linnankadun taidekampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

8 - 8

Koulutus

  • Esittävän taiteen koulutus, Tanssinopettaja

Opettaja

  • Heidi Alppirinne

Ryhmät

  • PTANSS18
    Tanssinopettaja syksy 18

Tavoitteet

Opiskelija ottaa vastuun harjoittelijana hänelle osoitetusta työstä ja soveltaa koulutuksessaan oppimansa suoriutuakseen hyvin työtehtävistään.
Opiskelija lisää tanssinopettajan ammattitaitoaan työharjoittelussa. Harjoittelu syventää opiskelijan ammatillista osaamista ja oman ammatti-identiteetin muokkautumista.

Sisältö

Tanssinopettajan työn harjoittelu on tanssialan töiden harjoittelua eri kohderyhmien ja tahojen kanssa. Harjoittelijalta edellytetään työharjoittelusuunnitelman laatimista ja työharjoittelupäiväkirjan raportointia.

Opetusmenetelmät

Työssä oppiminen, raportointi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Työelämälähtöisyys, projektityö.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työharjoittelun laajuus on 8 opintopistettä (216 h opiskelijan työtä). Varsinaisten opetustuntien, eli nk. kontaktituntien määrän on oltava vähintään yhteensä 80 tuntia opetustyötä. Yksi tunti on 60 minuuttia. Loppu tuntimäärä voi kertyä mm. harjoittelun järjestelyihin kuluvasta ajasta, harjoitustuntien suunnittelusta, harjoittelukohteen opettajien tuntien seuraamisesta, harjoittelukohteen kokouksiin ja palavereihin osallistumisesta ja muiden työtehtävien suorittamisesta harjoittelukohteessa sekä harjoittelun raportoinnista Turun AMK:n Taideakatemialle.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Harjoittelusuunnitelma ja harjoittelusopimus on tehty ja työnantaja, työharjoittelija ja tanssinopettajakoulutuksen vastuuopettaja on ne allekirjoittaneet. Työtodistus on esitetty tanssinopettajakoulutuksen vastuuopettajalle. Tiivistelmä työharjoittelupäiväkirjasta on laadittu ja palautettu annetun ohjeistuksen mukaan.
Hylätty
Edellä mainitut kriteerit eivät täyty.

Sisällön jaksotus

Tanssinopettajan työn harjoittelu toteutetaan opintojen neljännen vuoden kevätlukukaudella.
Työharjoittelu on tanssinopettajan työnkuvaan kuuluvien tehtävien harjoittelua työympäristössä. Opiskelija voi suunnata tanssinopettajan työn harjoittelua kiinnostuksensa mukaan. Tanssinopettajan työn harjoittelu voi sisältää tanssin opetustyön lisäksi esimerkiksi tanssijantyötä, yleisötyötä, hallinnollista- ja organisatorista työtä sekä hanketyötä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Työharjoittelijan työharjoittelu hyväksytään osaksi opintoja vasta kun työharjoittelija on palauttanut oikeaksi todistetun kopion työtodistuksestaan sekä tiivistelmän työharjoittelupäiväkirjastaan tanssinopettajakoulutuksen vastuuopettajalle.