•   Ateljeetyöskentely III 2021065-3001 08.10.2018-15.02.2019  5 op  (PKUVAS16) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa analysoida omaa taiteellista prosessiaan ja taideteosta suhteessa muihin oppilaisiin ja suhteessa nykytaiteen kenttään perustella ilmaisullisia valintojaan arvioida oppimistavoitteidensa saavuttamista kuvataiteen tekniikoita, välineitä ja työsuojelua teoriassa ja käytännössä osaa hyödyntää luovuutta ja oman ilmaisun mahdollisuuksia visuaalisessa kulttuurissa osaa tehdä itsenäisiä taiteellisia valintoja ja toimia aktiivisesti taiteen kentällä
    Opintojakson sisältö
    Opintojakso perustuu toteutumissuunnitelman mukaisesti vuosittain vaihtuviin teemoihin. Ateljeetyöskentely ei ole sidottu tiettyyn ilmaisumuotoon, vaan se voi olla monitaiteellinen. Opinnot voivat olla esim. TKI -hankkeisiin sisältyviä kokonaisuuksia. Ateljeetyöskentely sisältää teemaa ja oppimistavoitteita käsittelevän alkuseminaarin, ateljeetyöskentely-jakson ja taiteellisia tuloksia ja oppilaskohtaisen prosessianalyysin sisältävän loppuseminaarin. Opintokokonaisuudessa voi olla opettajia eri kuvataiteen aloilta. Opintokokonaisuuteen voi osallistua aikaisintaan 2. vsk:n keväällä.

    Vastuuopettaja

    Erika Adamsson, Laura Miettinen, Susana Nevado Carbajo

    Oppimateriaali

    Opettaja antaa kirjallisen lähdemateriaalin.

    Oppimismenetelmät

    Luennot, ryhmätapaamiset, keskustelut, tavoitteellinen työskentely, näyttely.

    Arvioinnin kohteet, ajoitus ja menetelmät

    Kaikissa tapaamisissa tulee olla mukana ja läsnäolo vaikuttaa arviointiin. Arvioinnissa painotetaan opiskelijan itseasettamien tavoitteiden saavuttamista työskentelylleen. Tehtävät arvioidaan yhteisissä palautekeskusteluissa, jossa opettajan lisäksi opiskelijat antavat palautetta toistensa töistä. Kokonaisuuden arvioinnissa painottuu oma työskentelyprosessi ja sen lopputulos sekä analyysitaidot.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    08.10.2018 - 15.02.2019

    Ilmoittautumisaika

    04.08.2018 - 02.09.2018

    Ryhmä(t)
    • PKUVAS16
    Opiskelijamäärä (min - max)

    3 - 25

    Vastuuyksikkö

    Taideakatemia

    Ohjausvastuut

    ohjaaja Susana Nevado

    Lisätietoja

    Ateljeetyöskentelyjaksoilla käytettävät materiaalit kustantaa opiskelija itse.

    Koulutus

    Kuvataiteen koulutus

    Toimipiste

    Linnankadun taidekampus

    Arviointiasteikko

    H-5

    Pedagogiset toimintatavat

    Opintojaksoilla tutustutaan luennoilla taiteen kentän ilmiöihin kuten projektinhallintaan, hakemuskäytäntöihin, taiteen hinnoitteluun. Opiskelija valmistaa ja esittelee näyttelymuodossa opintojakson aikana teoskokonaisuuden. Työskentelyn etenemisestä keskustellaan viikottaisessa ohjaustapaamisessa. Ryhmätapaamisissa tavoitteena on avoin vuorovaikutus opiskelijoiden ja ohjaajien välillä. Opiskelija osallistuu aktiivisesti jokaiseen arviointikeskusteluun näyttelyiden yhteydessä.

    Oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus

    Opiskelija esittää opintojakson aluksi teossuunnitelmansa ja tavoitteet taiteelliselle työskentelylle. Opintojakson aikana hän valmistaa teoskokonaisuuden, jonka hän lopuksi esittelee näyttelyn muodossa. Yksi Ateljeetyöskentelyjakso on neljän työviikon mittainen ja itsenäinen taiteellinen työskentely mitoitetaan sen mukaisesti. On kuitenkin huomioitava, että oppilaan on osallistuttava viikottaisiin ryhmätapaamisiin ja luennoille.

    Sisältö ja ajoitus

    Jakson kesto: 11.12. 2018 – 17.1. 2019 sekä näyttelyarvioinnit
    Yhteiset tapaamiset tiistaisin klo 12-14
    11.12. Veneluokka
    8.1. 2019 Katselutila
    15.1. Projektitila
    Ateljeetyöskentelyn tavoitteena on harjoittaa oman taiteellisen prosessin analysointia suhteessa muihin ryhmän tekijöihin ja taiteen kenttään. Opintojakso koostuu opiskelijan tavoitteellisesta työskentelystä ja keskusteluista. Opiskelija tulee ensimmäiseen tapaamiseen (11.12. klo 12 - 14 Veneluokka) taiteellisen työskentelyn suunnitelman kanssa ja esittelee sen ryhmälle. Opiskelija esittelee työskentelynsä näyttelyn muodossa Köysiratagalleriassa tai itsehankkimassaan tilassa koko ryhmälle ja ohjaajalle.
    Köysiratagalleria on varattu seuraaville jaksoille: 12. - 23.11. / 26.11. - 7.12. / 7. - 18.1. / 21.1. - 2.2. ja 4. - 15.2.
    Näyttelyjaksolla on kerrallaan max 5 opiskelijaa ja ajat arvotaan tarvittaessa.