Siirry suoraan sisältöön

Taide ja yhteiskunta II (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2021119-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.08.2018 - 01.11.2018

Ajoitus

10.09.2018 - 17.12.2018

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Toimipiste

Linnankadun taidekampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 25

Koulutus

  • Kuvataiteen koulutus

Opettaja

  • Ismo Luukkonen

Ryhmät

  • PKUVAS16
    Kuvataiteen koulutus S16

Tavoitteet

Opiskelija osaa käyttää yhteisö- ja ympäristötaiteen keinoja ammattimaisesti, eettisesti ja yhteisöllisesti. tuntee taiteenalan lupa- ja sopimuskäytännöt. osaa hyödyntää ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä työskentelyssään. osaa toimia erilaisissa yhteisöissä vuorovaikutteisesti. osaa keskustella ja arvioida rakentavasti ja kriittisesti taiteellisen työskentelyn prosessejaan suhteessa yhteiskunnallisiin ilmiöihin. osaa arvioida ja mitoittaa opiskelun/työn valmistamisen vaativan ajan. osaa tunnistaa taiteen kentän toimintatapoja ja ilmiöitä.

Sisältö

perehdytään kantaaottavaan taiteeseen, ympäristö- ja yhteisötaiteeseen, niiden menetelmiin ja ilmaisutapoihin, tutustutaan alan taiteilijoihin ja teoreettisiin lähtökohtiin perehdytään taiteenalaan liittyviin lupakäytäntöihin, sopimuksiin, budjetointiin ym. käytännön asioihin pohditaan kriittisesti taiteen ja yhteiskunnan välisiä suhteita toteutetaan ympäristötaideteos ja/tai yhteisötaideprojekti ryhmätyönä tai itsenäisesti työprosessin dokumentointi ja raportointi.

Opetusmenetelmät

Lähiopetus ja itsenäinen työskentely

Sisällön jaksotus

Taide ja yhteiskunta II
Analyysitaidot
'
Kurssilla tutustutaan tutkimuksen tekemisen perusteisiin, tutkimusprosessin kulkuun sekä erilaisiin kuvatyyppeihin ja kuvia koskeviin teorioihin. Opintojakson aikana harjoitellaan yhdessä ja itsenäisesti kuvista ja teoksista kirjoittamista sekä omien taiteellisten prosessien sanallistamista.
Maanantaisin 10.9.-10.12. (ei 15.10.) klo 9.30-12
Kuvataiteen Projektitilassa.

Arviointiasteikko

H-5