Siirry suoraan sisältöön

Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2081159-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

01.01.2019 - 30.11.2019

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 80

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Johanna Ailio

Vastuuopettaja

Johanna Ailio

Ryhmät

  • PMEDIS17
    Medianomi syksy2017

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa Analysoida elokuvan, journalismin ja mainonnan ja muiden mediatuotteiden merkitystasoja Tarkastella kriittisesti mediakulttuuria ja mediatuotteita Tunnistaa kuvakerronnan ilmaisullisia mahdollisuuksia Määritellä visuaalisen kulttuurin, media-analyysin ja mediakritiikin peruskäsitteet Tunnistaa, mihin median valta ja yhteiskunnalliset ja kulttuuriset vaikutukset perustuvat

Sisältö

Visuaalisen kulttuurin, media-analyysin ja mediakritiikin peruskäsitteet, visuaalisten mediatekstien merkitykset ja niiden analysointi sekä mediatuotteiden sisällön analyysi.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja lähdekirjallisuuden listaus ovat tarjolla verkko-oppimisalustalla Optima, Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi.

Opetusmenetelmät

Optimassa oleva oppimisympäristö tarjoaa teoriaosuudet, joihin opiskelija perehtyy. Näiden tekstien perusteella kukin opiskelija tekee viisi soveltavaa tehtävää, joiden avulla hän osoittaa ymmärtäneensä media-analyysin ja visuaalisen kulttuurin keskeisiä teorioita ja tutkimusmenetelmiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Opiskelija osoittaa itseohjautuvuutta, kriittisyyttä ja luovuutta soveltaessaan teoriatekstejä käytäntöön. Hänen on kyettävä analysoimaan lukemaansa ja asettamaan se oikeaan kontekstiin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kukin tehtävä on yhden opintopisteen laajuinen ja opiskelija valitsee tarjonnasta viisi itseään kiinnostavaa tehtävää.
Hän saa jokaisesta tehtävästä henkilökohtaisen palautteen.
Tehtävät käsittelevät seuraavia teorioita ja tutkimusmenetelmiä:
1. Representaatio
2. Metafora-analyysi
3. Semiotiikka
4. Mainosanalyysi
5. Merkityksellistäminen
6. Diskurssianalyysi
7. Argumentaatioanalyysi

Sisällön jaksotus

2.1.- 15.12.2019

Viestintäkanava ja lisätietoja

Opintojaksolle hyväksytään opiskelijat siten, että Turun AMKn media-alan opiskelijoista on valittu kiintiömäärä ja se on täynnä. Muiden Suomen amkien opiskelijakiintiö on: 15 opiskelijaa ja avoimen AMK:n opiskelijakiintiö on 5 opiskelijaa. Jos paikkoja vapautuu, paikat täytetään varasijoilta.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kukin tehtävä arvioidaan erikseen. Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu tehtävien keskiarvosta, joka pyöristetään ylöspäin seuraavaan täyteen arvosanaan.

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole tehnyt kaikkia tehtäviä tai ne / osa niistä on ymmärretty selkeästi väärin. Käisitteitä ei käytetä oikein eikä oikeassa kontekstissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä teoriateksteissä käytetyt käsitteet oikein ja pystyy tuottamaan niiden perusteella soveltavan tehtävän. Hän noudattaa tehtävänantoja tarkasti ja käyttää tekstissä esiintyviä käsitteitä oikein. Esseetehtävien kieli ja tekstin jäsentely ovat ehjiä. Kuvalliset tehtävät todistavat käsitteiden sisäistämisestä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisen lisäksi opiskelijan tuottamat tehtävät osoittavat analyyttisuutta ja kriittisyyttä. Hän todistaa ymmärtäneensä kaikki käsitteet ja käyttää niitä omassa tekstissään luontevasti. Esseetehtävien kieli on huolellista ja jäsennys looginen. Kuvalliset tehtävät ovat huolellisia ja osoittavat käsitteiden sisäistämisen lisäksi luovaa ajattelua sekä teknistä osaamista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisen lisäksi opiskelijan palauttamat tehtävät tuottavat uusia oivalluksia ja / tai osoittavat erinomaista krittiistä ajattelua myös teoriatekstien käsitteitä kohtaan. Esseetehtävien kieli on täsmällistä ja jäsennys erinomainen. Kuvalliset tehtävät osoittavat poikkeuksellisen luovaa ajattelua, huolellista ja teknisesti taitavaa toteutusta tai vahvaa persoonallista otetta.