•   Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi 2081159-3001 01.01.2019-30.11.2019  5 op  (PMEDIS17) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa Analysoida elokuvan, journalismin ja mainonnan ja muiden mediatuotteiden merkitystasoja Tarkastella kriittisesti mediakulttuuria ja mediatuotteita Tunnistaa kuvakerronnan ilmaisullisia mahdollisuuksia Määritellä visuaalisen kulttuurin, media-analyysin ja mediakritiikin peruskäsitteet Tunnistaa, mihin median valta ja yhteiskunnalliset ja kulttuuriset vaikutukset perustuvat
    Opintojakson sisältö
    Visuaalisen kulttuurin, media-analyysin ja mediakritiikin peruskäsitteet, visuaalisten mediatekstien merkitykset ja niiden analysointi sekä mediatuotteiden sisällön analyysi.

    Vastuuopettaja

    Johanna Ailio

    Oppimateriaali

    Oppimateriaali ja lähdekirjallisuuden listaus ovat tarjolla verkko-oppimisalustalla Optima, Visuaalinen kulttuuri ja media-analyysi.

    Oppimismenetelmät

    Optimassa oleva oppimisympäristö tarjoaa teoriaosuudet, joihin opiskelija perehtyy. Näiden tekstien perusteella kukin opiskelija tekee viisi soveltavaa tehtävää, joiden avulla hän osoittaa ymmärtäneensä media-analyysin ja visuaalisen kulttuurin keskeisiä teorioita ja tutkimusmenetelmiä.

    Arvioinnin kohteet, ajoitus ja menetelmät

    Kukin tehtävä arvioidaan erikseen. Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu tehtävien keskiarvosta, joka pyöristetään ylöspäin seuraavaan täyteen arvosanaan.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    01.01.2019 - 30.11.2019

    Ryhmä(t)
    • PMEDIS17
    Opiskelijamäärä (min - max)

    12 - 80

    Vastuuyksikkö

    Taideakatemia

    Ohjausvastuut

    Johanna Ailio johanna.ailio@turkuamk.fi

    Lisätietoja

    Opintojaksolle hyväksytään opiskelijat siten, että Turun AMKn media-alan opiskelijoista on valittu kiintiömäärä ja se on täynnä. Muiden Suomen amkien opiskelijakiintiö on: 15 opiskelijaa ja avoimen AMK:n opiskelijakiintiö on 5 opiskelijaa. Jos paikkoja vapautuu, paikat täytetään varasijoilta.

    Koulutus

    Media-alan koulutus

    Verkko-opetuksen osuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

    -

    Pedagogiset toimintatavat

    Opiskelija osoittaa itseohjautuvuutta, kriittisyyttä ja luovuutta soveltaessaan teoriatekstejä käytäntöön. Hänen on kyettävä analysoimaan lukemaansa ja asettamaan se oikeaan kontekstiin.

    Oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus

    Kukin tehtävä on yhden opintopisteen laajuinen ja opiskelija valitsee tarjonnasta viisi itseään kiinnostavaa tehtävää.
    Hän saa jokaisesta tehtävästä henkilökohtaisen palautteen.
    Tehtävät käsittelevät seuraavia teorioita ja tutkimusmenetelmiä:
    1. Representaatio
    2. Metafora-analyysi
    3. Semiotiikka
    4. Mainosanalyysi
    5. Merkityksellistäminen
    6. Diskurssianalyysi
    7. Argumentaatioanalyysi

    Sisältö ja ajoitus

    2.1.- 15.12.2019

    Arviointikriteerit
    Hylätty (0)

    Opiskelija ei ole tehnyt kaikkia tehtäviä tai ne / osa niistä on ymmärretty selkeästi väärin. Käisitteitä ei käytetä oikein eikä oikeassa kontekstissa.

    Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2)

    Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä teoriateksteissä käytetyt käsitteet oikein ja pystyy tuottamaan niiden perusteella soveltavan tehtävän. Hän noudattaa tehtävänantoja tarkasti ja käyttää tekstissä esiintyviä käsitteitä oikein. Esseetehtävien kieli ja tekstin jäsentely ovat ehjiä. Kuvalliset tehtävät todistavat käsitteiden sisäistämisestä.

    Arviointikriteerit - hyvä (3-4)

    Edellisen lisäksi opiskelijan tuottamat tehtävät osoittavat analyyttisuutta ja kriittisyyttä. Hän todistaa ymmärtäneensä kaikki käsitteet ja käyttää niitä omassa tekstissään luontevasti. Esseetehtävien kieli on huolellista ja jäsennys looginen. Kuvalliset tehtävät ovat huolellisia ja osoittavat käsitteiden sisäistämisen lisäksi luovaa ajattelua sekä teknistä osaamista.

    Arviointikriteerit - kiitettävä (5)

    Edellisen lisäksi opiskelijan palauttamat tehtävät tuottavat uusia oivalluksia ja / tai osoittavat erinomaista krittiistä ajattelua myös teoriatekstien käsitteitä kohtaan. Esseetehtävien kieli on täsmällistä ja jäsennys erinomainen. Kuvalliset tehtävät osoittavat poikkeuksellisen luovaa ajattelua, huolellista ja teknisesti taitavaa toteutusta tai vahvaa persoonallista otetta.