Liisa Lehtinen
Kurssi toteutetaan englanniksi (raportointikieli). Optiman materiaali, lisäksi omaa verkkomateriaalia.
Kirja Järvi-Kääriäinen, T. & Ollila, M. Toimiva Pakkaus.
Projektioppiminen, tehtäväperustaisuus, tutkimus, kirjallisuustutkimus, verkko-oppiminen, protoilu, laboratoriotyöt
Arviointi koostuu seuraavasti:
35% tuotekehitystyö + 30% Muut tehtävät + 35% kirjatentti +/-1 numero laboratorio työn aktiivisuudesta.
Tuote- ja pakkauskehitystyöt arvioidaan yhdessä.
Materiaalitekniikan opiskelijoille tehtävä arvioidaan seuraavasti:
-75% pakkauskehitystyö + raportointi
- 25% koko kehitystyön raportointi
Raportoinnit arvioidaan kemiantekniikan yleisen arviointikriteeristön mukaan.
Suomi
26.10.2020 - 31.12.2020
01.06.2020 - 25.10.2020
1 - 20
Tekniikka ja liiketoiminta
Liisa Lehtinen
Juha Nurmio
Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus, insinööri
Kupittaan kampus
2 op
H-5
Kurssi on mahdollista opinnollistaa
Kurssi toteutetaan työelämäyhteistyöprojektina, jos mahdollista
Kirjatentti, suomeksi. Viikko 49: 30.11.2020
Kansaisvälisyys, työelämälähtöisyys, tiimioppiminen, projektityöskentely, digioppiminen, itsenäinen opiskelu, testaaminen
Projektisuunnitelma, väliraportoinnit, learning cafe, laboratoriotyöt, demonstraatiot, loppuraportti ja seminaariesitys.
Kokonaistyömäärä 5 x 26,7 h
Kurssista 2 op on itsenäistä opiskelua kirjatenttiin ja 3 op projektityöskentelyä asiakasprojektissa ja laboratoriotyötä.
36: Modulin aloitus, Ryhmien muodostaminen
44-51: Pakkaustekniikan osuus alkaa. Yrityksen antaman kehitystehtävän esittely, Itsenäinen opiskelu, ryhmätyöt, pakkaustyöpajat
50: Pakkausharjoituksen purku
Opintojakso toteutetaan yhdessä Food Engineering ryhmän kanssa ja toteutuksen nimi on Food and Packaging.
Toteutuksessa materiaalitekniikan ja elintarvikealan opiskelijat muodostavat 5 hengen ryhmät, joissa tekevät tehtäviä yhdessä. Päätehtävänä on yhteinen uuden tuotteen ja sen pakkauksen kehittäminen. Elintarvikeopiskelijat vastaavat tuotteen kehittämisestä ja materiaalitekniikan opiskelijat vastaavat sen pakkauksen kehittämisestä. Lisäksi liiketalouden opiskelijat osallistuvat projektiin tekemällä asiakaskyselyn, joka liitetään raporttiin.