Pakkaustekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5021175-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.06.2020 - 25.10.2020
Ajoitus
26.10.2020 - 31.12.2020
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Paikat
1 - 20
Koulutus
- Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
Opettaja
- Liisa Lehtinen
Ryhmät
-
PPROMS17MatPPROMS17Mat
Tavoitteet
Opiskelija osaa kuvata erilaisia pakkaustekniikoita ja osaa valita kuhunkin sovellukseen sopivan pakkausmateriaalin. Opiskelija osaa valita oikeat analyysimenetelmät pakkausmateriaalien ominaisuuksien määrittämiseen. Opiskelija osaa suunnittelussa ottaa huomioon materiaalien ympäristöarvot ja kierrätettävyyden.
Sisältö
Opintojaksolla käsitelläänpakkaustekniikkaa ja -materiaaleja. Opintojaksolla tutustutaan erilaisiin materiaalin testausmenetelmiin sekä materiaalien reologiaan. Opintojaksolla korostetaan materiaalien valinnassa ekologisuuden ja kiertotalouden näkökulmia.
Aika ja paikka
Viikot 36-41, Lemminkäisenkatu 30
Oppimateriaalit
Kurssi toteutetaan englanniksi (raportointikieli). Optiman materiaali, lisäksi omaa verkkomateriaalia.
Kirja Järvi-Kääriäinen, T. & Ollila, M. Toimiva Pakkaus.
Opetusmenetelmät
Projektioppiminen, tehtäväperustaisuus, tutkimus, kirjallisuustutkimus, verkko-oppiminen, protoilu, laboratoriotyöt
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kurssi toteutetaan työelämäyhteistyöprojektina, jos mahdollista
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kirjatentti, suomeksi. Viikko 49: 30.11.2020
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Kansaisvälisyys, työelämälähtöisyys, tiimioppiminen, projektityöskentely, digioppiminen, itsenäinen opiskelu, testaaminen
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kurssi on mahdollista opinnollistaa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Projektisuunnitelma, väliraportoinnit, learning cafe, laboratoriotyöt, demonstraatiot, loppuraportti ja seminaariesitys.
Kokonaistyömäärä 5 x 26,7 h
Kurssista 2 op on itsenäistä opiskelua kirjatenttiin ja 3 op projektityöskentelyä asiakasprojektissa ja laboratoriotyötä.
Sisällön jaksotus
36: Modulin aloitus, Ryhmien muodostaminen
44-51: Pakkaustekniikan osuus alkaa. Yrityksen antaman kehitystehtävän esittely, Itsenäinen opiskelu, ryhmätyöt, pakkaustyöpajat
50: Pakkausharjoituksen purku
Opintojakso toteutetaan yhdessä Food Engineering ryhmän kanssa ja toteutuksen nimi on Food and Packaging.
Toteutuksessa materiaalitekniikan ja elintarvikealan opiskelijat muodostavat 5 hengen ryhmät, joissa tekevät tehtäviä yhdessä. Päätehtävänä on yhteinen uuden tuotteen ja sen pakkauksen kehittäminen. Elintarvikeopiskelijat vastaavat tuotteen kehittämisestä ja materiaalitekniikan opiskelijat vastaavat sen pakkauksen kehittämisestä. Lisäksi liiketalouden opiskelijat osallistuvat projektiin tekemällä asiakaskyselyn, joka liitetään raporttiin.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi koostuu seuraavasti:
35% tuotekehitystyö + 30% Muut tehtävät + 35% kirjatentti +/-1 numero laboratorio työn aktiivisuudesta.
Tuote- ja pakkauskehitystyöt arvioidaan yhdessä.
Materiaalitekniikan opiskelijoille tehtävä arvioidaan seuraavasti:
-75% pakkauskehitystyö + raportointi
- 25% koko kehitystyön raportointi
Raportoinnit arvioidaan kemiantekniikan yleisen arviointikriteeristön mukaan.