Siirry suoraan sisältöön

Perusharjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: 5031165-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.04.2019 - 31.03.2021

Ajoitus

03.05.2019 - 31.08.2019

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 90

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikan koulutus

Opettaja

  • Raisa Kääriä

Ryhmät

  • PEYTES18A
    PEYTES18A
  • PEYTES18B
    PEYTES18B
  • PEYTES18
    Energia- ja ympäristötekniikka s18

Tavoitteet

Tavoitteet:
- Opiskelija oppii työelämän sosiaalisia taitoja,
- Perehtyy Energia tai ympäristöteknologian työkenttään
- Harjaantuu työnhaussa
- Kykenee raportoimaan työstä ja sen tuloksista

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on merkittävä osa opintoja. Harjoittelujaksoille asetetaan tavoitteet, jotka opiskelijan tulee saavuttaa harjoittelun aikana.
Kotimaassa vai ulkomailla?
Harjoittelun voi suorittaa kotimaassa tai ulkomailla. Katso lisätietoja ulkomailla suoritettavasta harjoittelusta Messin Kansainväisten palveluiden sivuilta.
Harjoittelu kotimaassa
Opiskelija hankkii harjoittelupaikan. Opiskelija tekee harjoittelupaikan kanssa harjoittelusopimuksen (lomakkeet ja dokumentit kansiossa) ja skannaa sen Optiman harjoittelukansion dokumenttipalautuksiin. (Mikäli opiskelija on kuitenkin estynyt osallistumasta sovittuun harjoitteluun, hän peruuttaa harjoittelupaikan ja siihen sovitun ohjauksen kaksi viikkoa ennen harjoittelun suunniteltua alkua.)
Opiskelija laatii suunnitelman sekä täsmentää tavoitteet harjoittelupaikassa ensimmäisen viikon aikana ja skannaa suunnitelman Optimaan.
Opiskelija suorittaa harjoittelun ja pyrkii aktiivisesti tavoitteisiin opiskellen tavoiteltuja tietoja ja taitoja. Hän suorittaa harjoitteluun liittyvät tehtävät. Opiskelija arvioi harjoitteluansa harjoitteluraportissa.
Opiskelija palauttaa harjoitteluun liittyvät dokumentit kuukauden kuluessa harjoittelun päättymisestä.
Mikä käy harjoittelupaikaksi?
Perusharjoitelussa periaatteessa mikä vaan työpaikka, mutta mieluiten joku energia- tai ympäristöalan työpaikka. Ammattiharjoitteluissa (2 ja 3) harjoittelupaikan tulee olla ympäristöalalta (ympäristötekniikka) tai energia-alalta ja tukea opiskelijan omaa HOPSia. Harjoittelupaikka hyväksytetään ennen sopimuksen tekemistä Raisalla. (esim. sähköpostilla).
Harjoittelu 10 op vastaa 30 kahdeksan tunnin työpäivää (tai harjoittelupaikalla noudatettavaa työaikaa, esim 7,5 h/päivä).

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Opiskelija
hakee harjoittelupaikan
esittää harjoittelupaikan hyväksyttäväksi (täytä lomake kansiosta: Harjoittelupaikkatiedot ja ilmoita Raisalle s-postilla)
tekee harjoittelupaikan kanssa harjoittelusopimuksen (Harjoittelusopimuskaavake)(Skannaa kaavakkeen ja palauttaa Dokumenttipalautuslaatikkoon) TAI palkallisessa harjoittelussa skannaa työsopimuksen Optimaan.
tekee harjoittelusuunnitelman (Harjoitussuunnitelmakaavake) (Palauttaa Dokumenttipalautuslaatikkoon)
aloittaa harjoittelun
täsmentää harjoittelun tavoitteita
suorittaa harjoittelun
pyytää työnantajalta/harjoittelupaikalta joko arvioinnin harjoittelusta tälla kaavakkeella TAI pyytää arvioidun työtodistuksen ja skannaa ne Optimaan (Palauttaa arvioinnin Dokumenttipalautuslaatikkoon)
laatii harjoitteluraportin neljän viikon kuluessa harjoittelun päättymisestä (ohje Lomakkeet ja dokumentit kansiossa)(Palautus Dokumenttipalautuslaatikkoon)
osallistuu harjoitteluseminaariin (ja pitää esityksen omasta harjoittelustaan)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

ks edellinen laatikko
Harjoittelu 10 op vastaa 30 kahdeksan tunnin työpäivää (tai harjoittelupaikalla noudatettavaa työaikaa, esim 7,5 h/päivä).

Sisällön jaksotus

Tavoitteet:
Opiskelija oppii työelämän sosiaalisia taitoja, perehtyy energia tai ympäristöteknologian työkenttään, harjaantuu työnhaussa ja kykenee raportoimaan työstä ja sen tuloksista

Arviointiasteikko

H-5