Siirry suoraan sisältöön

Johdanto AMK:n anatomian ja fysiologian opintoihin (nonstop) (1 op)

Toteutuksen tunnus: NS00CM00-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2022 - 02.08.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 04.08.2023

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kuntoutus, suun terveydenhoito ja diagnostiset palvelut

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Ammattikorkeakoulun yhteiset vapaasti valittavat opinnot

Opettaja

  • Sanna Virtanen

Ajoitusryhmät

  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille) (Koko: 500. Avoin AMK: 500.)

Pienryhmät

  • Vain avoimen AMK:n opiskelijoille (Tutkinto-opiskelija ilmoittaudu joka tapauksessa, toteutus ei ole vain avoimen opiskelijoille)

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena ja tavoitteena on antaa opiskelijalle yleiskuva ihmiselimistön rakenteesta ja toiminnasta.

Sisältö

Opintojakso rakentuu yhdeksästä videoluennosta, joissa käydään läpi elimistön rakennetta ja toimintaa elinjärjestelmittäin. Kurssin lopuksi on monivalintaverkkotentti.

Oppimateriaalit

Videoluennot
Kirjallisuus soveltuvin osin:

Anatomia ja fysiologia- rakenteesta toimintaan: Leppäluoto et al. (SanomaPro)

Ihminen fysiologia ja anatomia: Sand et al. (SanomaPro)

Patofysiologia: Holmström,P., Virtanen, S., Björn, M. Rissanen, R. (SanomaPro)

Opetusmenetelmät

Kurssi rakentuu videoluennoista sekä itsenäisistä pohdintatehtävistä. Kurssin lopuksi on monivalintakysymystentti.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin päätteeksi tehtävän monivalintaverkkotentin voi tehdä, kun kurssin osat on käyty läpi.
Kurssin lopuksi tehtävässä verkkotentissä on 40 monivalintakysymystä ja tekoaikaa 40 minuuttia. Hyväksytyn raja on 30 pistettä. Tentin voi tehdä vain kerran.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutukselle ei ole valinnaista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Suoritat kurssin verkko-oppimisympäristö itslearningissä täysin itsenäisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssi on suoritettavissa 4.8.2023 asti, ilmoittautuminen päättyy 2.8.2023. Kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa avoinamk@turkuamk.fi.

Kurssi suoritetaan itslearning-oppimisympäristössä itsenäisesti, ilman opettajan ohjausta. Itslearning-oppimisympäristöön kirjaudut ilmoittauduttuasi Turun ammattikorkeakoulun käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen) osoitteessa https://turkuamk.itslearning.com/.

Kurssi on rakennettu etenemään loogisesti. Kun kaikki kurssin osat ja pohdintatehtävät on käyty läpi kurssi päätteeksi tehdään monivalintaverkkotentti. Jokaisen osan lopuksi on pohdintatehtäviä, joissa apuna voi käyttää videoluentoja sekä kirjallisuutta.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytyn suorituksen raja on 30 pistettä.

Sisällön jaksotus

Johdanto AMK:n anatomiaan ja fysiologiaan -verkkokurssi toimii ponnahduslautana ja johdantona AMK:n anatomia ja fysiologia -kurssille.

Tämän verkkokurssin tarkoitus on antaa käsitys elimistön rakenteesta ja toiminnasta yleisellä tasolla, tarjoten mahdollisuuden AMK:n Anatomian ja fysiologia -kurssin alkutason saavuttamiselle tai esimerkiksi anatomian ja fysiologian kertaamiselle.

Kurssin hyväksytty suoritus antaa hakukelpoisuuden Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n polkuopintoihin kesän 2023 polkuopintohaussa seuraavilla hakukohteilla:

*Bioanalyytikko (AMK)
*Suuhygienisti (AMK)
*Röntgenhoitaja (AMK)

Kesän 2023 polkuopintohaussa yllä mainittujen hakukohteiden polkuopiskelijat valitaan tämän kurssin pisteytyksen perusteella, jos hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Suomenkielisiin polkuopintoihin hakeutuvilta vaaditaan lisäksi todistus suomen kielen taidosta, jos koulusivistyskieli on muu kuin suomi. Lisätietoa polkuopintohausta löydät Turun AMK:n verkkosivulta: https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/hakeminen/polkuopintojen-hakuohjeet/.

Kurssi rakentuu yhdeksästä osasta, joissa käydään videoluentojen avulla läpi elinjärjestelmät yleisellä tasolla. Jokaisen osan lopussa on pohdintatehtäviä, joissa apuna voi käyttää videoluentoja sekä johdannossa esitettyä kirjallisuutta. Kurssin lopuksi on verkkotentti, jossa on 40 monivalintakysymystä.

Osat 1-9 videoluennot ja niiden sisällöt:
1. Solu, kudokset, elimet, elinjärjestelmät
2. Iho
3. Sydän ja verenkiertoelimistö, veri
4. Hengityselimistö
5. Hermosto
6. Ruuansulatuselimistö
7. Virtsaelimistö ja sukupuolielimistöt
8. Endokriininen järjestelmä
9. Tuki- ja liikuntaelimistö

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty opintosuoritus edellyttää kurssin sisältämien testien suorittamista hyväksytysti.

Kurssin lopuksi tehtävässä verkkotentissä on 40 kysymystä. Hyväksytyn suorituksen raja on 30 pistettä. Tentin voi tehdä vain kerran.