•   Ravitsemus fysioterapian tukena TH00BD89-3007 22.08.2022-23.12.2022  3 op  (MFYSIK22) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    • kuvata ravinnon merkityksen terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa eri ikäisissä väestöryhmissä,
    • hyödyntää ravitsemukseen liittyvää tietouttaan osana kuntoutustyötä,
    • tukea asiakasta tekemään toimintakykyään tukevia ravitsemuksellisia valintoja suomalaisia ravitsemussuosituksia soveltaen,
    • kuvata ravitsemuksen ja ravintofysiologian perusteet,
    • kuvata ravitsemuksen merkityksen mm. vajaaravitsemuksen sekä kansansairauksien ehkäisyssä,
    • tunnistaa asiakkaan sairauksien vaatimat ravitsemukselliset erityistarpeet.
    Edeltävyysehdot
    Ei edeltävyysehtoja
    Opintojakson sisältö
    Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä, ravintoaineet ja niiden tehtävät, ravitsemus eri ikäkausina.

    Vastuuopettaja

    Johanna Kurtti

    Oppimateriaali

    Oppimateriaali Its-alustalla
    I-osa:
    Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
    Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014.
    Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla

    II-osa: oppimateriaali käsitellään tarkemmin ensimmäisellä opetustunnilla.

    Oppimismenetelmät

    Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä ja tenttinä.

    Arvioinnin kohteet, ajoitus ja menetelmät

    Numeerinen arviointi; yksilö- ja ryhmätehtävät hyväksytty/hylätty, testi ja tentti numeerinen arviointi.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    22.08.2022 - 23.12.2022

    Ilmoittautumisaika

    02.05.2022 - 09.09.2022

    Ryhmä(t)
    • MFYSIK22
    Opiskelijamäärä (min - max)

    10 - 25

    Vastuuyksikkö

    Terveys ja hyvinvointi

    Ohjausvastuut

    Johanna Kurtti

    Koulutus

    Fysioterapeuttikoulutus

    Toimipiste

    Kupittaan kampus

    TKI-osuus

    0.00 op

    Verkko-opetuksen osuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Pedagogiset toimintatavat

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

    Oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus

    3 op, 81 tuntia opiskelijan työtä (I-osa 2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä ja II-osa 1 op = opiskelijan työtä 27 h)

    Sisältö ja ajoitus

    3 op: I-osa syyskuussa 2022 2 op ja II-osa marraskuussa 2022 1 op.
    Sisältö: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien sekä vajaaravitsemuksen ehkäisyssä. Lisäksi ravintoaineet ja niiden tehtävät sekä ravitsemus eri ikäkausina. II-osassa keskeisinä teemoina ovat mm. sydänterveyden edistäminen ja vajaaravitsemuksen huomioiminen kuntoutustyössä.