•   Ravitsemushoito TH00BV27-3016 01.08.2022-31.12.2022  1 op  (PSHTK22B) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Ravitsemushoito 1op RAV2

    Tavoitteet
    Opiskelija
    • osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
    Opintojakson sisältö
    Sisältö

    • Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot

    Vastuuopettaja

    Johanna Kurtti

    Oppimateriaali

    Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
    Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
    Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

    Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

    Oppimismenetelmät

    Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
    Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

    Arvioinnin kohteet, ajoitus ja menetelmät

    Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla rinnakkaisryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen, esittämiseen ja opponointiin tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    01.08.2022 - 31.12.2022

    Ilmoittautumisaika

    01.06.2022 - 29.08.2022

    Ryhmä(t)
    • PSHTK22B
    Opiskelijamäärä (min - max)

    15 - 30

    Vastuuyksikkö

    Terveys ja hyvinvointi

    Ohjausvastuut

    Johanna Kurtti

    Koulutus

    Sairaanhoitajakoulutus

    Toimipiste

    Kupittaan kampus

    TKI-osuus

    0.00 op

    Verkko-opetuksen osuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    Hyväksytty/Hylätty

    Pedagogiset toimintatavat

    Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

    Oppimistehtävät ja opiskelijan työn mitoitus

    Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

    Sisältö ja ajoitus

    Ravitsemushoito 1 op:
    Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot