Skip to main content

Basics of Nutrition (2 cr)

Code: TH00BY14-3002

General information


Enrollment
02.07.2022 - 25.09.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2022 - 31.12.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 33
Degree programmes
Degree Programme in Midwifery
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BY14
No reservations found for realization TH00BY14-3002!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Objective

The student:

• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases

Content

Contents

• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

Materials

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.

Pedagogic approaches and sustainable development

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Student workload

Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).

Evaluation methods and criteria

Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi)

Go back to top of page