Thesis, Methodology (5 cr)
Code: 5021150-3010
General information
- Enrollment
-
10.12.2022 - 16.01.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.02.2023 - 30.04.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 2 cr
- Virtual portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Biotechnology and Chemical Engineering
- Teachers
- Anne Antero
- Hannele Kuusisto
- Matti Teittinen
- Groups
-
PBIOKES20bioPBIOKES20bio
-
PBIOKES20elintarvikePBIOKES20elintarvike
- Course
- 5021150
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Design of Experiments
- Principles of experimental design
- Statistical experimental design; Full Factorial Design and Central Composite Design
Objective
Opiskelija tunnistaa tutkimuksiin liittyvät viestintäkäytännöt ja tyylit ja osaa käyttää niitä tarkoituksenmukaisella tavalla opinnäytetyössään.
Opiskelija osaa käyttää koesuunnittelua ja tilastollisia menetelmiä opinäytetyössään.
Content
- Tutkimusviestintä
- Koesuunnittelu
- Tilastolliset menetelmät
Materials
Design of Experiments: Thomas B. Barker and Andrew Milivojevich, Quality by Experimental Design, CRC Press, 2016, ISBN 13: 978-1-03-209805-0
Teaching methods
Design of Experiments: Self study and guided exercises
International connections
Design of Experiments: Student centric teaching methods
Completion alternatives
Design of Experiments: Experiment design connected to thesis work and reporting and presenting it.
Student workload
Design of Experiments: Guided exercises 14 h, Self study 40 h
Assessment criteria, approved/failed
Design of Experiments: Solved Exercises