Siirry suoraan sisältöön

Animointi, valaisu ja kuvaus Stop Motion -tuotannossa (10 op)

Toteutuksen tunnus: KU00BX49-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2022 - 13.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2023 - 31.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 - 10
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Taideakatemia
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
6 - 15
Koulutus
Kuvataiteen koulutus
Opettajat
Elli Vuorinen
Ryhmät
PKANIS21
Animaatio
Opintojakso
KU00BX49
Toteutukselle KU00BX49-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Osaamistavoitteet:
Opiskelija hallitsee stop motion -tuotannon animoinnin, valaisun ja kuvauksen pääperiaatteet sekä ymmärtää stop motion animaation mahdollisuudet taiteellisena ja elokuvallisena ilmaisukeinona. Opiskelija hahmottaa myös Stop Motion -animaatiotuotannon eri vaiheet, ja niiden tärkeyden kokonaisvaltaisen elokuvan muodon saavuttamiseksi.

Sisältö:
Opintojaksolla käydään läpi stop motion -tuotannon animoinnin, valaisun ja kuvauksen pääperiaatteet. Opintojaksolla toteutetaan ja saatetaan valmiiksi aikaisemmin keväällä suunniteltujen animaatioiden tuotannot. Tuotannoissa hyödynnetään nukke-ja lavasterakennuksen -opintojaksolla toteutettuja nukkeja ja lavasteita. Nukeilla animointia harjoitellaan ennen tuotannon alkua itsenäisillä ja ohjatuilla harjoituksilla. Valaisun perehdytyksessä käydään läpi käytössä olevan valokaluston käyttö sekä pyritään löytämään animaation kohtauksia tukevat tunnelmat ja valaisusuunnitelmat. Kuvauksen opetus pitää sisällään järjestelmäkameran käytön Dragon Frame -stop motion ohjelman kanssa.

Tarkempi kuvaus:
Opintojakso on toinen osa laajemmasta 10-15 opintopisteen kokonaisuudesta, jonka aikana toteutetaan pienryhmissä 2-4 minuuttisia stop motion -animaatioita.

Opintojakso alkaa jo 16.1 Stop Motion animaatioon historiaan ja käytäntöihin perehdyttävällä aloitusluennolla. Alkukevään aikana opintojaksolle osallistuvat ideoivat yksin, parina tai ryhmissä ideoita ja käsikirjoituksia nukkeanimaatioille.
16.2.2021 kokoonnumme pitchaamaan ideat ja valitsemaan yhdessä tuotantoon pääsevät elokuvaideat. Riippuen osallistujamääristä opintojaksolla on mahdollista toteuttaa 2-3 animaatiotuotantoa (3-5 hlöä/per tuotanto).

Nukke-ja lavasterakennuksen erillinen 5 opintopisteen opintojakso tapahtuu Linnankadun pajalla 20.2.-17.3.2021
Animointi, valaisu ja kuvaus Stop Motion -tuotantoon -opintojakso jatkuu nukke- ja lavasterakennuksen jälkeen 20.3.2021 Lemminkäisenkadun isossa studiossa. Ensimmäisen perehdytys ja harjoitusviikon jälkeen aloitetaan tuotantojen kuvaus. Kuvaukset jatkuvat 28.5.2021 saakka, sekä tarpeen vaatiessa myös erillisinä kesäopintoina. Kattavan teknisen ja taiteellisen osaamisen ja kokonaisvaltaisen ymmärryksen saamiseksi suosituksena on osallistua molempiin opintojaksoihin, ja toimia tuotantotiimissä alusta loppuun saakka.

Opintojaksolle otetaan 8-15 opiskelijaa, ensisijaisesti animaation opiskelijoita ryhmistä PKANIS20 ja PKANIS21 ja sen jälkeen kuvataiteen opiskelijoita ja sitten muita opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisista muutoksista tullaan ilmoittamaan toteutuksen kuvauksessa sekä ilmoittautuneille sähköpostitse.

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee Stop Motion -tuotannon animoinnin, valaisun ja kuvauksen pääperiaatteet sekä ymmärtää Stop Motion -animaation mahdollisuudet taiteellisena ja elokuvallisena ilmaisukeinona. Opiskelija hahmottaa myös Stop Motion -animaatiotuotannon eri vaiheet, ja niiden tärkeyden kokonaisvaltaisen elokuvan muodon saavuttamiseksi.

Sisältö

Opintojaksolla käydään läpi Stop Motion -tuotannon animoinnin, valaisun ja kuvauksen pääperiaatteet. Opintojaksolla toteutetaan ja saatetaan valmiiksi aikaisemmin keväällä suunniteltujen animaatioiden tuotannot. Tuotannoissa hyödynnetään nukke- ja lavasterakennuksen -opintojaksolla toteutettuja nukkeja ja lavasteita. Nukeilla animointia harjoitellaan ennen tuotannon alkua itsenäisillä ja ohjatuilla harjoituksilla. Valaisun perehdytyksessä käydään läpi käytössä olevan valokaluston käyttö sekä pyritään löytämään animaation kohtauksia tukevat tunnelmat ja valaisusuunnitelmat. Kuvauksen opetus pitää sisällään järjestelmäkameran käytön Dragon Frame -stop motion ohjelman kanssa.

Opetusmenetelmät

Opintojakso jakaantuu kontaktiopetusjaksoihin, harjoitustehtäviin ja ryhmässä tehtävään taiteelliseen suunnitteluun ja työskentelyyn.

Kansainvälisyys

Luennot, itsenäiset ja ohjatut harjoitukset, vertaisoppiminen, pienryhmätyöskentely

Siirry alkuun