Skip to main content

Nutritional Care (1 cr)

Code: TH00BW35-3004

General information


Enrollment
01.06.2024 - 21.10.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
14.10.2024 - 08.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Public Health Nursing
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BW35

Realization has 2 reservations. Total duration of reservations is 5 h 45 min.

Time Topic Location
Mon 21.10.2024 time 12:00 - 14:30
(2 h 30 min)
Aloitus klo 12.00 Ravitsemushoito TH00BW35-3004
etänä
Fri 01.11.2024 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Ravitsemushoito TH00BW35-3004
etänä
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Opetustunnit viikoilla 43-44.

Objective

Students will
• Be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients

Content

Contents

• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these diseases

Materials

Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

International connections

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Student workload

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien ja testin teko).

Go back to top of page