Ravitsemushoito (1 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BW35-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.06.2024 - 21.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
14.10.2024 - 08.11.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Kupittaan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 30
- Koulutus
- Terveydenhoitajakoulutus
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Ryhmät
-
PTERTK24Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus K24
- Opintojakso
- TH00BW35
Toteutuksella on 2 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 5 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 21.10.2024 klo 12:00 - 14:30 (2 t 30 min) |
Aloitus klo 12.00 Ravitsemushoito TH00BW35-3004 |
etänä
|
Pe 01.11.2024 klo 08:15 - 11:30 (3 t 15 min) |
Ravitsemushoito TH00BW35-3004 |
etänä
|
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Sisällön jaksotus
Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot
Opetustunnit viikoilla 43-44.
Tavoitteet
Tavoitteet
Opiskelija
• osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa sisätauti- ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Sisältö
Sisältö
• sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot
Oppimateriaalit
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.
Opetusmenetelmät
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.
Kansainvälisyys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien ja testin teko).