Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 1 (3 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX89-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.06.2024 - 06.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.10.2024 - 18.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22Elintarvike
PBIOKES22Elintarvike
Opintojakso
TE00BX89

Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 19 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Pe 25.10.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Intro Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 01.11.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Visiting lecturer Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 08.11.2024 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Ekskursio Suomen Nestle. Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 15.11.2024 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Lecture 2. Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 22.11.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Lecture 3. Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 29.11.2024 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Lecture 4. Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Pe 13.12.2024 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Exam Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A309 Teoriatila
Ma 13.01.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Uusintatentti Food Processes 1 TE00BX89-3004
LEM_A313 Teoriatila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

After this course the participant:
- can describe key processes used in food industry
- can evaluate factors affecting food products shelf life
- can develop food products shelf life using industrial processing
- can evaluate influences of different processes on product final quality
- can describe and intepret Basic phenomenan influencing food processing
- can give examples of food industry production methods

Temperature independent processes, temperature depending processes, energy removal processes and post-processes .

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa nimetä elintarviketeollisuudessa käytettävät keskeisimmät prosessit (lämpötilariippuvaiset prosessit, lämpötilariippumattomat prosessit, energian poistoprosessit, jälkiprosessointi) sekä arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun kestävän kehityksen näkökulmasta sekä arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotteiden säilyvyyteen. Opiskelija osaa kuvata tärkeimpiä pakkausteknologioita sekä ymmärtää pakkauksen merkityksen elintarvikkeen laatuun. Opiskelija osaa antaa esimerkkejä elintarvikkeiden tuotantomenetelmistä.

Sisältö

- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
- Uuselintarvikkeet

Oppimateriaalit

Materials delivered during lessons. Relevant material searched from internet

Opetusmenetelmät

The course will include theory classroom teaching and team work. Problem based learning, research, literature study, web material

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Final exam at the end of the course 13.12.2024.

Kansainvälisyys

Team learning, Based on working-life needs, Digi-learning

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

For individual implementation, please contact Eija Kulju.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Assignments, work-shop presentations, Total workload 3x26,7 h

Lisätiedot

Course will be held during Autumn semester 2024.

Siirry alkuun