Siirry suoraan sisältöön

Food Legislation and Food Hygiene (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX91-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 28.02.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES22
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES22Elintarvike
PBIOKES22Elintarvike
Opintojakso
TE00BX91

Toteutuksella on 11 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 18 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ma 13.01.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Intro for Food Legislation in UTU -Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
To 16.01.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
Ma 20.01.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
To 23.01.2025 klo 14:15 - 16:00
(1 t 45 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
Ma 27.01.2025 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
To 30.01.2025 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN218, Dent2
Ma 03.02.2025 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
To 06.02.2025 klo 14:15 - 16:00
(1 t 45 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
Dentalia DEN280
Ma 10.02.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Visiting lecture HKScan - Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
LEM_A306 Teoriatila
To 13.02.2025 klo 08:00 - 10:00
(2 t 0 min)
Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005
LEM_A306 Teoriatila
To 27.02.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Visiting lecturer McDonalds/Food Falk Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3005

Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Kurssin sisältö koostuu kahdesta osasta
1) Elintarvikelainsäädäntö 3 op UTU
2) Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät 2 op TUAS

Elintarvikelainsäädännön osuus suoritetaan yhteiskurssina Turun yliopiston elintarvikelaitoksen kanssa. Osuus sisältää luentoja, esitelmiä sekä oppimispäiväkirjan. Ajanjaksolla 13.1.-6.2.2025.

Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät osuus suoritetaan Turun ammattikorkeakoulussa. Osuus sisältää luentoja, oppimistehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä. Ajanjaksolla 10.2.-3.3.2025.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää elintarvikehygienian perusteet
• ymmärtää lainsäädännön, erilaiset asetukset sekä mittaukset, joilla varmistetaan elintarvikkeiden kemiallinen, teknologinen sekä hygieeninen laatu ja turvallisuus.

Sisältö

• Eurooppalainen elintarvikelainsäädäntö ja säädökset
• Codex alimentarius
• Elintarvikehygienia
• Riskien arviointi ja hallinta
• HACCP
• Omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Elintarvikeprosessin hygienia-analyysit

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Its Learning kurssialustalta sekä Turun yliopiston Moodle-sivustolta (elintarvikelainsäädäntö).

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä. Opintojakson elintarvikelainsäädännön osuudesta opiskelija tekee suunnatun oppimispäiväkirjan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan erikseen etukäteen vastuuopettaja Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Elintarvikelainsäädännön osuus sisältöö luentoja, esitykset sekä suunnatun oppimispäiväkirjan. Työaika opiskelijalle 3 x 27 tuntia.
Opiskelija:
- tekee esityksen patogeenista sekä opponoi toisen parin esityksen
- tekee suunnatun oppimispäiväkirjan suomeksi

Elintarvikehygienian sekä elintarvikelaatujärjestelmän osuus sisältää luentoja, yksilötehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä, jotka raportoidaan. Työaika opiskelijalle 2 x 27 tuntia.

Lisätiedot

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Siirry alkuun