Food ingredients and raw materialsLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TE00BV66
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- englanti
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa kuvata ihmisen ravitsemuksen periaatteet sekä osaa kuvata ravintoaineiden kemiallisia rakenteita, ominaisuuksia ja reaktiota. Opiskelija osaa määritellä raaka-aineiden ja tuotteiden kemiallisen koostumuksen merkityksen laadun ja turvallisuuden kannalta sekä osaa tunnistaa raaka-aineiden tuotannon merkityksen elintarvikkeen hiilijalanjälkeen soveltaen kestävän kehityksen periaatteita.
Sisältö
Elintarvikkeiden pääravintoaineet, kivennäisaineet ja hivenaineet sekä vitamiinit
- Elintarvikkeen ravintosisältö ja sen analysointi
- Elintarvikeparanteet; lisäaineet, aromit sekä entsyymit ja niiden käyttö