Siirry suoraan sisältöön

Ihmisen immuniteetin ja ravitsemuksen perusta sekä mikrobiologia (4 op)

Toteutuksen tunnus: 7031484-3013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2018 - 15.02.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2019 - 28.02.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 30
Opettajat
Johanna Kurtti
Heli Aarnio
Opintojakso
7031484
Toteutukselle 7031484-3013 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Ravitsemuksen perusteet 2 op:
- Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
- Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
- Ravitsemussuosituksen mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä
- Eri ikäisen väestön terveyshaasteet

Tavoitteet

Ihmisen immuniteetin ja ravitsemuksen perusta sekä mikrobiologia 4 OP IMRA
Tavoitteet
- tietää mitä immuniteetillä ja puolustusjärjestelmällä tarkoitetaan
- tietää rokottamisen tietoperustan
- tietää mitä hoitoon liittyvällä infektiolla ja infektioriskien hallinnalla tarkoitetaan
- tietää aseptisen työskentelyn merkityksen
- tietää ravintoaineet, ihmisen ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
- osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
- osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa

Sisältö

Ihmisen immuniteetti ja mikrobiologian perusteet 2 op IMMI
- keskeisen käsitteistö
- vastustuskyky ja immunisaatio
- infektioriskien hallinta ja hygieniasuositukset
- käsihygienia, suojainten käyttö, turvallinen hoitoympäristö
- tavallisimmat hoitoon liittyvät infektiot sekä niiden aiheuttajamikrobit
Ravitsemuksen perusteet 2opRAV1
- Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
- Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
- Ravitsemussuosituksen mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä
- Eri-ikäisen väestön terveyshaasteet

Oppimateriaalit

Ravitsemuksen perusteet:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014. (www.vrn.fi)
Tarkempi oppimateriaali annetaan ensimmäisellä lähiopetustunnilla.

Opetusmenetelmät

Ravitsemuksen perusteet: Toteutetaan keskustelevana lähiopetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä. Opiskelija analysoi oman ruokapäiväkirjansa ja antaa itselle tulosten perusteella terveellisiin ravitsemustottumuksiin ohjaavan palautteen Optimaan. Optima-tentti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista lähitunteja 12, ryhmätyöskentely 3 t ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 39 tuntia (sis.ruokapäiväkirjatehtävän, tenttiin valmistautumisen ja Optima-tentin 1 t).

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ravitsemuksen perusteet: Numeerinen arviointi T1 – K5

Siirry alkuun