Siirry suoraan sisältöön

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä (5 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BF47-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 14.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2022 - 29.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Johanna Kurtti
Anu Kuikkaniemi
Kaarina Rajala
Mary-Ann Kaukinen
Tuija Suominen-Romberg
Ryhmät
MTOIMK22
Toimintaterapeutti
Opintojakso
TH00BF47
Toteutukselle TH00BF47-3007 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ravitsemus, Johanna Kurtti
28.1, 2.3.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.

Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu:
31.3. 7h Taitojen arviointi havainnoimalla, Ankku ja Anu

Viikoilla 14-16 Toiminnallisuuden arvioinnin toteutus (Ohjeistus Anu ja Maija etänä)

26.4.
4h Toiminnallisuuden arvioinnin -palautteiden läpikäyminen, Anu ja Maija
4h Opintojakson näyttö, Ankku ja Anu

27.4 Käden käytön arvioinnin harjoittelu, Tuija

Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala
1.4.2022 Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45, 10-11.30 pienryhmätyöskentely alkaa: toiminnan aloitus ja suunnittelu)

Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 15.4.2022 ja ryhmätehtävän palautus 15.4.2022. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 28.4. 2022 mennessä, (2.palautuskerta kaikissa edellä on 30.5.2022 ja 3.palautuskerta on 30.8.2022)

Tavoitteet

Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.

Sisältö

Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet

Oppimateriaalit

Tieto oppimateriaaleista löytyy ITSLearningistä.
RAV: Its-alustalla, käydään tarkemmin läpi ensimmäisellä tunnilla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Ensiapu 2017. Korte, H. & Myllyrinne, K. 2017. Punainen Risti. (ei ole olemassa e-kirjana)
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä

Opetusmenetelmät

Ravitsemus: Keskusteleva etäopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Ravitsemus etäopetusta, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä (orientaatio tähän osaan, Itslearning-ympäristön Zoom)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä (orientaatio tähän osaan Itslearning-ympäristön Zoom)
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: työelämälähtöinen harjoittelu koululla

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).

Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käytännön harjoittelu seuraavien osalta: COPM/OSA haastattelu, MOHOST videoarvioinnit ja Käden käytön arviointi) Osallistuminen on hyväksytty-hylätty.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

RAV, hyväksytty/hylätty: Annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien hyväksytty suorittaminen
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty

Siirry alkuun