Skip to main content

Occupational Performance Assessment in Practice (5 cr)

Code: TH00BF47-3007

General information


Enrollment
02.12.2021 - 14.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2022 - 29.05.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Teaching languages
Finnish
Teachers
Johanna Kurtti
Anu Kuikkaniemi
Kaarina Rajala
Mary-Ann Kaukinen
Tuija Suominen-Romberg
Groups
MTOIMK22
Occupational Therapist
Course
TH00BF47
No reservations found for realization TH00BF47-3007!

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ravitsemus, Johanna Kurtti
28.1, 2.3.
Sisältöalueena: Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Ravitsemus eri ikäkausina.

Toiminnallisuuden arviointien käytännön harjoittelu:
31.3. 7h Taitojen arviointi havainnoimalla, Ankku ja Anu

Viikoilla 14-16 Toiminnallisuuden arvioinnin toteutus (Ohjeistus Anu ja Maija etänä)

26.4.
4h Toiminnallisuuden arvioinnin -palautteiden läpikäyminen, Anu ja Maija
4h Opintojakson näyttö, Ankku ja Anu

27.4 Käden käytön arvioinnin harjoittelu, Tuija

Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiikka, Kaarina Rajala
1.4.2022 Hätäensiapu, mikrobiologia ja aseptiika työskentelyn ohjeistukset (verkkotapaaminen klo 8.15-9.45, 10-11.30 pienryhmätyöskentely alkaa: toiminnan aloitus ja suunnittelu)

Hätäensiavun yksilötehtävien palautus 15.4.2022 ja ryhmätehtävän palautus 15.4.2022. Mikrobiologian ja aseptiikan tehtävän palautus 28.4. 2022 mennessä, (2.palautuskerta kaikissa edellä on 30.5.2022 ja 3.palautuskerta on 30.8.2022)

Objective

Opiskelija osaa
• arvioida ja kirjata yksilön toiminnallisuutta,
• toimia ensiaputilanteissa sekä tunnistaa infektioiden riskitekijöitä ja osaa toimia noudattaen aseptiikan perusperiaatteita,
• tunnistaa terveellisen ruokavalion ja erityisruokavalioiden perusteita se-kä soveltaa niitä käytäntöön.

Content

Asiakkaan toiminnallisuuden arviointi
Asiakkaan toiminnallisuuden dokumentaatio
Hätäensiapu sekä mikrobiologia ja aseptiikka
Terveellinen ruokavalio ja erityisruokavalioiden perusteet

Materials

Tieto oppimateriaaleista löytyy ITSLearningistä.
RAV: Its-alustalla, käydään tarkemmin läpi ensimmäisellä tunnilla.
Hätäensiapu: Ilmoitetaan verkkoympäristössä
Ensiapu 2017. Korte, H. & Myllyrinne, K. 2017. Punainen Risti. (ei ole olemassa e-kirjana)
Mikrobiologia ja aseptiikka: ilmoitetaan verkkoympäristössä

Teaching methods

Ravitsemus: Keskusteleva etäopetus, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Hätäensiapu: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely
Mikrobiologia ja aseptiikka: Itsenäinen yksilö- ja pienryhmätyöskentely

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: Opintojakso sisältää itsenäistä opiskelua verkkoympäristössä, tiimityöskenteyä tiimipäivissä (lähipäivissä) ja käytännön toteutusta. Poissaolot tiimipäivistä osoitetaan osaamisen näyttönä.

Pedagogic approaches and sustainable development

Ravitsemus etäopetusta, ryhmätyöskentelyä, verkkotyöskentelyä
Hätäensiapu: Verkkotyöskentely yksin ja pienryhmässä (orientaatio tähän osaan, Itslearning-ympäristön Zoom)
Mikrobiologia ja aseptiikka: Verkkotyöskentely, pienryhmätehtävä (orientaatio tähän osaan Itslearning-ympäristön Zoom)
Ohjeistus tiimityöskentelystä löytyy Tiimioppijan käsikirjasta.

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä: työelämälähtöinen harjoittelu koululla

Completion alternatives

Mikäli opiskelijalla on esittää voimassa oleva Hätäensiapu 8h- tai Ensiapu 1 -kortti, niin sisäinen hyväksi luku hätäensiavun osalta on mahdollista > yhteys opettajaan ennen jakson alkua

Student workload

1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä
RAV 27h, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. ryhmätyöskentelyn ja itsenäisen opiskelun sekä tehtävät).

Hätäensiapu ja mikrobiologia ja aseptiikka 1 op:
-Hätäensiapu 8h
-Mikrobiologia ja aseptiikka 19h

Toiminnallisuuden arviointi käytännössä:
Käytännön harjoittelu seuraavien osalta: COPM/OSA haastattelu, MOHOST videoarvioinnit ja Käden käytön arviointi) Osallistuminen on hyväksytty-hylätty.

Evaluation methods and criteria

RAV, hyväksytty/hylätty: Annettujen ryhmä- ja yksilötehtävien hyväksytty suorittaminen
Hätäensiapu: Yksilötehtävien ja pienryhmätehtävän suoritus: hyv/hyl
Mikrobiologia ja aseptiikka: kirjallinen raportti: hyv/hyl-täyd.
Toiminnallisuuden arviointi käytännössä
Hyväksytty suoritus edellyttää opintojakson tehtävien suoritusta hyväksytysti. Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty

Go back to top of page