Food ingredients and raw materials (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BV66-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.07.2023 - 04.09.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
04.09.2023 - 30.10.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tekniikka ja liiketoiminta
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21APBIOKES21A
-
PBIOKES21BPBIOKES21B
- Opintojakso
- TE00BV66
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa kuvata ihmisen ravitsemuksen periaatteet sekä osaa kuvata ravintoaineiden kemiallisia rakenteita, ominaisuuksia ja reaktiota. Opiskelija osaa määritellä raaka-aineiden ja tuotteiden kemiallisen koostumuksen merkityksen laadun ja turvallisuuden kannalta sekä osaa tunnistaa raaka-aineiden tuotannon merkityksen elintarvikkeen hiilijalanjälkeen soveltaen kestävän kehityksen periaatteita.
Sisältö
Elintarvikkeiden pääravintoaineet, kivennäisaineet ja hivenaineet sekä vitamiinit
- Elintarvikkeen ravintosisältö ja sen analysointi
- Elintarvikeparanteet; lisäaineet, aromit sekä entsyymit ja niiden käyttö