Siirry suoraan sisältöön

Food Processes 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 09.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
09.01.2024 - 07.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES21
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES21elintarvike
PBIOKES21elintarvike
Opintojakso
TE00BY03

Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 6 t 0 min.

Aika Aihe Tila
To 11.04.2024 klo 08:00 - 14:00
(6 t 0 min)
Labrapäivä 5 Food Processes 2 TE00BY03-3004
LEM_A122 Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.

Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 23.1.-17.3.24, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille viikottain. Teoriaosuudet torstaisin.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja

Sisältö

• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa

Oppimateriaalit

Itslearningin kurssialustalla.

Opetusmenetelmät

Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali.

Kansainvälisyys

Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Laboratoriotyöskentely 5 x 8 h sekä introkerta 2 h : 44 h
Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h

Lisätiedot

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Siirry alkuun