Food Processes 2 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BY03-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2023 - 09.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2024 - 07.03.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiset palvelut
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21elintarvikePBIOKES21elintarvike
- Opintojakso
- TE00BY03
Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 6 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 11.04.2024 klo 08:00 - 14:00 (6 t 0 min) |
Labrapäivä 5 Food Processes 2 TE00BY03-3004 |
LEM_A122
Fermentointi
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö) |
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opintojakso toteutetaan laboratoriotyökurssina. Opintojaksolla tehdään pakolliset laboratoriotyöt, jotka pitävät sisällään yleisiä elintarviketeollisuudessa käytettyjä prosessilaitteita. Teoriaosuuteen kuuluvat myös itsenäisesti tehtävät kotitehtävät aihekokonaisuuteen liittyen. Kurssi pitää sisällään vierailijaluennoitsijan.
Laboratoriotyöt ajoittuvat ajanjaksolle 23.1.-17.3.24, laboratoriotyöt ajoittuvat maanantaille viikottain. Teoriaosuudet torstaisin.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
• Käyttää ja tunnistaa elintarviketeollisuuden keskeisimpiä yksikköprosesseja
• Arvioida elintarviketuotantoa kestävän kehityksen periaatteiden kannalta
• arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
• arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
• määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja –laitteistot
• tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja
Sisältö
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
• Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
• Uuselintarvikkeet
• Kestävä kehitys elintarviketuotannossa
Oppimateriaalit
Itslearningin kurssialustalla.
Opetusmenetelmät
Käytännön läheinen laboratoriotyöskentely sekä parityöskentely, tiedonhakua, web materiaali.
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Käytännön läheinen oppiminen
Laboratoriotyöskentely
Tiimityöskentely
Kv-opiskelu
Ongelmanratkaisu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnainen suoritustapa sovitaan Eija Kuljun kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Laboratoriotyöskentely 5 x 8 h sekä introkerta 2 h : 44 h
Verkko-opiskelua ja itsenäistä työskentelyä yksin tai pienryhmässä: 91 h
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi kohdistuu oppimistehtäviin sekä aktiiviseen osallistumiseen laboratoriotyöskentelyyn.
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää kaikkien oppimistehtävien suorittamista hyväksytysti sekä kaikkien laboratoriotöiden suorittamista hyväksytysti raportoiden.
Lopputentti arvioidaan 1-5.
Arviointi:
Laboratoriotöiden raportit 50%
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät ja laboratoriotyöskentely 50%
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen
Lisätiedot
Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.