Food Legislation and Food Hygiene (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BX91-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2023 - 09.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2024 - 29.02.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Yhteiset palvelut
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
- Opettajat
- Eija Kulju
- Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21elintarvikePBIOKES21elintarvike
- Opintojakso
- TE00BX91
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Kurssin sisältö koostuu kahdesta osasta
1) Elintarvikelainsäädäntö 3 op UTU
2) Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät 2 op TUAS
Elintarvikelainsäädännön osuus suoritetaan yhteiskurssina Turun yliopiston elintarvikelaitoksen kanssa. Osuus sisältää luentoja, esitelmiä sekä oppimispäiväkirjan. Ajanjaksolla 9.1.-30.1.2023.
Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät osuus suoritetaan Turun ammattikorkeakoulussa. Osuus sisältää luentoja, oppimistehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä. Ajanjaksolla 2.2.-3.3.2023.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää elintarvikehygienian perusteet
• ymmärtää lainsäädännön, erilaiset asetukset sekä mittaukset, joilla varmistetaan elintarvikkeiden kemiallinen, teknologinen sekä hygieeninen laatu ja turvallisuus.
Sisältö
• Eurooppalainen elintarvikelainsäädäntö ja säädökset
• Codex alimentarius
• Elintarvikehygienia
• Riskien arviointi ja hallinta
• HACCP
• Omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Elintarvikeprosessin hygienia-analyysit
Oppimateriaalit
Oppimateriaali löytyy Its Learning kurssialustalta sekä Turun yliopiston Moodle-sivustolta (elintarvikelainsäädäntö).
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä. Opintojakson elintarvikelainsäädännön osuudesta opiskelija tekee suunnatun oppimispäiväkirjan.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnainen suoritustapa sovitaan erikseen etukäteen vastuuopettaja Eija Kuljun kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Elintarvikelainsäädännön osuus sisältöö luentoja, esitykset sekä suunnatun oppimispäiväkirjan. Työaika opiskelijalle 3 x 27 tuntia.
Opiskelija:
- tekee esityksen patogeenista sekä opponoi toisen parin esityksen
- tekee suunnatun oppimispäiväkirjan suomeksi
Elintarvikehygienian sekä elintarvikelaatujärjestelmän osuus sisältää luentoja, yksilötehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä, jotka raportoidaan. Työaika opiskelijalle 2 x 27 tuntia.
Lisätiedot
Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.