Siirry suoraan sisältöön

Food Legislation and Food Hygiene (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BX91-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 09.01.2024

Ajoitus

09.01.2024 - 29.02.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PBIOKES21
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus
  • PBIOKES21elintarvike
    PBIOKES21elintarvike
  • 11.01.2024 08:30 - 10:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 15.01.2024 08:30 - 10:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 18.01.2024 14:15 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 22.01.2024 12:15 - 14:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 25.01.2024 12:15 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 29.01.2024 08:30 - 12:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 01.02.2024 14:00 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 15.02.2024 14:00 - 16:00, Visiting lecturer HKScan - Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 26.02.2024 08:15 - 12:00, Hygiene labwork Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
  • 29.02.2024 08:15 - 10:15, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää elintarvikehygienian perusteet
• ymmärtää lainsäädännön, erilaiset asetukset sekä mittaukset, joilla varmistetaan elintarvikkeiden kemiallinen, teknologinen sekä hygieeninen laatu ja turvallisuus.

Sisältö

• Eurooppalainen elintarvikelainsäädäntö ja säädökset
• Codex alimentarius
• Elintarvikehygienia
• Riskien arviointi ja hallinta
• HACCP
• Omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Elintarvikeprosessin hygienia-analyysit

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Its Learning kurssialustalta sekä Turun yliopiston Moodle-sivustolta (elintarvikelainsäädäntö).

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä. Opintojakson elintarvikelainsäädännön osuudesta opiskelija tekee suunnatun oppimispäiväkirjan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnainen suoritustapa sovitaan erikseen etukäteen vastuuopettaja Eija Kuljun kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Elintarvikelainsäädännön osuus sisältöö luentoja, esitykset sekä suunnatun oppimispäiväkirjan. Työaika opiskelijalle 3 x 27 tuntia.
Opiskelija:
- tekee esityksen patogeenista sekä opponoi toisen parin esityksen
- tekee suunnatun oppimispäiväkirjan suomeksi

Elintarvikehygienian sekä elintarvikelaatujärjestelmän osuus sisältää luentoja, yksilötehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä, jotka raportoidaan. Työaika opiskelijalle 2 x 27 tuntia.

Sisällön jaksotus

Kurssin sisältö koostuu kahdesta osasta
1) Elintarvikelainsäädäntö 3 op UTU
2) Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät 2 op TUAS

Elintarvikelainsäädännön osuus suoritetaan yhteiskurssina Turun yliopiston elintarvikelaitoksen kanssa. Osuus sisältää luentoja, esitelmiä sekä oppimispäiväkirjan. Ajanjaksolla 9.1.-30.1.2023.

Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät osuus suoritetaan Turun ammattikorkeakoulussa. Osuus sisältää luentoja, oppimistehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä. Ajanjaksolla 2.2.-3.3.2023.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Suunnattu oppimispäiväkirja 60%
Oppimistehtävät (elintarvikehygienia) 20%
Laboratoriotöiden raportointi (ryhmä) 20%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen