Food Legislation and Food Hygiene (5 op)
Toteutuksen tunnus: TE00BX91-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 09.01.2024
Ajoitus
09.01.2024 - 29.02.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Toimipiste
Lemminkäisenkatu
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettaja
- Eija Kulju
Ryhmät
-
PBIOKES21Bio- ja kemiantekniikan koulutus
-
PBIOKES21elintarvikePBIOKES21elintarvike
- 11.01.2024 08:30 - 10:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 15.01.2024 08:30 - 10:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 18.01.2024 14:15 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 22.01.2024 12:15 - 14:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 25.01.2024 12:15 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 29.01.2024 08:30 - 12:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 01.02.2024 14:00 - 16:00, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 15.02.2024 14:00 - 16:00, Visiting lecturer HKScan - Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 26.02.2024 08:15 - 12:00, Hygiene labwork Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
- 29.02.2024 08:15 - 10:15, Food Legislation and Food Hygiene and Safety TE00BX91-3004
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää elintarvikehygienian perusteet
• ymmärtää lainsäädännön, erilaiset asetukset sekä mittaukset, joilla varmistetaan elintarvikkeiden kemiallinen, teknologinen sekä hygieeninen laatu ja turvallisuus.
Sisältö
• Eurooppalainen elintarvikelainsäädäntö ja säädökset
• Codex alimentarius
• Elintarvikehygienia
• Riskien arviointi ja hallinta
• HACCP
• Omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Elintarvikeprosessin hygienia-analyysit
Oppimateriaalit
Oppimateriaali löytyy Its Learning kurssialustalta sekä Turun yliopiston Moodle-sivustolta (elintarvikelainsäädäntö).
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä. Opintojakson elintarvikelainsäädännön osuudesta opiskelija tekee suunnatun oppimispäiväkirjan.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnainen suoritustapa sovitaan erikseen etukäteen vastuuopettaja Eija Kuljun kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Elintarvikelainsäädännön osuus sisältöö luentoja, esitykset sekä suunnatun oppimispäiväkirjan. Työaika opiskelijalle 3 x 27 tuntia.
Opiskelija:
- tekee esityksen patogeenista sekä opponoi toisen parin esityksen
- tekee suunnatun oppimispäiväkirjan suomeksi
Elintarvikehygienian sekä elintarvikelaatujärjestelmän osuus sisältää luentoja, yksilötehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä, jotka raportoidaan. Työaika opiskelijalle 2 x 27 tuntia.
Sisällön jaksotus
Kurssin sisältö koostuu kahdesta osasta
1) Elintarvikelainsäädäntö 3 op UTU
2) Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät 2 op TUAS
Elintarvikelainsäädännön osuus suoritetaan yhteiskurssina Turun yliopiston elintarvikelaitoksen kanssa. Osuus sisältää luentoja, esitelmiä sekä oppimispäiväkirjan. Ajanjaksolla 9.1.-30.1.2023.
Elintarvikehygienia ja elintarvikelaatujärjestelmät osuus suoritetaan Turun ammattikorkeakoulussa. Osuus sisältää luentoja, oppimistehtäviä sekä hygienialaboratoriotöitä. Ajanjaksolla 2.2.-3.3.2023.
Viestintäkanava ja lisätietoja
Sähköposti sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmä.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suunnattu oppimispäiväkirja 60%
Oppimistehtävät (elintarvikehygienia) 20%
Laboratoriotöiden raportointi (ryhmä) 20%
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen