Siirry suoraan sisältöön

Food Project (5 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR60-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 04.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.03.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Yhteiset palvelut
Opetuskielet
englanti
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
Opettajat
Eija Kulju
Ryhmät
PBIOKES21
Bio- ja kemiantekniikan koulutus
PBIOKES21elintarvike
PBIOKES21elintarvike
Opintojakso
TE00BR60

Toteutuksella on 6 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 30 t 45 min.

Aika Aihe Tila
To 04.04.2024 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Brewing day 3 groups 3, 4 Food Project TE00BR60-3007
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 04.04.2024 klo 12:15 - 14:00
(1 t 45 min)
Introlecture for analyses in UTU Food Project TE00BR60-3007
UTU_Pha_ET
Ma 08.04.2024 klo 08:30 - 16:00
(7 t 30 min)
Food Project TE00BR60-3007
UTU Pharmacity Pha_ET
To 18.04.2024 klo 08:00 - 16:00
(8 t 0 min)
Sensory analysis Food Project TE00BR60-3007
Ma 22.04.2024 klo 10:00 - 16:00
(6 t 0 min)
Food Project TE00BR60-3007
LEM_A140 Tuotekehityskeittiö (biokeittiö)
To 25.04.2024 klo 08:15 - 12:00
(3 t 45 min)
Final seminar presenations Food Project TE00BR60-3007
LEM_B171 Aino muunto byod
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Sisältö:
Oluen valmistusprosessit; mäskäys, vierteen keitto, hiivaus, pääkäyminen, jälkikäyminen ja astiointi
Oluen kemia
Prosessin omavalvonta sekä laadunvarmistusanalyysit
Tutkimustyö liittyen projektin toimeksiantoon

Ajoitus 6.3.-30.4.2024

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
• hankkia tietoa elintarvikeprojektista (esim. projektin vaatima teoria, työmenetelmät, työturvallisuus)
• toimia laboratoriossa elintarvikeprojektin vaatimalla tavalla (hygienia, toiminta tuotekehityskeittiössä)
• työskennellä projektin jäsenenä ja osaa suunnitella työnsä ajankäytön
• soveltaa teoriaa käytännön ongelmien ratkaisemiseen
• toimia tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä esitellä projektin etenemistä
• raportoida asianmukaisella tavalla projektin eri vaiheissa

Sisältö

Työn vaatima:
• projektisuunnitelma
• teoria (määritellään opintojakson alussa)
• työmenetelmät
• laadukkaan tuloksen vaatimat toimenpiteet (koejärjestelyjen ja tilastollisen tuloksen tulkinnan vaatimukset)
• raportointi ja viestintä (suullinen ja kirjallinen)
• ajankäytön seuranta

Oppimateriaalit

Materiaali its learning -alustalla sekä yhteisellä Teams-sivustolla.

Opetusmenetelmät

Projektityö
Tehtäväperusteinen oppiminen
Tutkimus
Kirjallisuusselvitys
Verkko-oppiminen

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

KV-opinnot
Tiimiopinnot
Tehtäväperusteinen oppiminen
Työelämäperusteisuus
Projektityö

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat oppivat valmistamaan olutta yhteistyössä kurssin Turun yliopiston opiskelijoiden kanssa.
-Ryhmät valmistavat olutta toimeksiannon mukaisesti. Tehtävä koostuu seuraavista osioista: projektisuunnitelma (word), oluen valmistus ja analysointi , joiden pohjalta analyysien tulokset (excel) sekä raportti (PowerPoint)
-aistinvaraisten testien suunnittelu sekä toteutus

Opiskelijan tekemä työ 5 x 27 h.

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan englanniksi ja kurssi on yhteiskurssi Turun yliopiston elintarvikekemian kanssa.
Opintojakson pohjavaatimuksena on 2 vuotta kemiantekniikan koulutusta tai vastaavat tiedot ja osaaminen. Näitä voi olla esim 2 vuoden työskentely laboratoriympäristössä, panimossa tai tekniikan alalla.

Yhteydenotto sähköpostilla sekä elintarvikemodulin Whatsapp-ryhmässä.

Siirry alkuun